Как да съхраня последната тиква за тази зима

  • 4 200
  • 22
Това ми е въпроса-сдобих се с една тиква(още не е умряла)и искам да е за малкия звяр.Мисля да я сваря на пара,да добавя захар,да пасирам и това във форми за лед,после да прехвърля кубчетата в голяма кутия и да си вадя по малко когато искам.Някой може ли да ми каже дали е добре така,правили ли сте го или е по-добре стерилизирана в бурканчета.
Не съм се занимавала с правене на зимнина и не знам как се стерилизира каквото и да е.Ако ми е погрешна идеята за фризера,моля кажете как става това с бурканите,благодаря!
Виж целия пост
# 1
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.
Виж целия пост
# 2
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.

Аз също така и си я разделям на порций за едно хранене. Слагам в торбички - после вадя, варя и храня  Peace
Виж целия пост
# 3
Може просто да я настържеш и да я замразиш. След това става и за пюре, и за баничка...   chef
Виж целия пост
# 4
Като я извадя от фризера,веднага без размрзяване ли да я варя/пека?Чудя се дали няма да стане на каша и запазва ли си вкуса
Виж целия пост
# 5
Като я извадя от фризера,веднага без размрзяване ли да я варя/пека?Чудя се дали няма да стане на каша и запазва ли си вкуса
Не размразяваш, направо готвиш!  Peace
Виж целия пост
# 6
Не се размразява и се слага във вряща вода при варене. Peace
Виж целия пост
# 7
Като я извадя от фризера,веднага без размрзяване ли да я варя/пека?Чудя се дали няма да стане на каша и запазва ли си вкуса

Аз я изваждам от фризера и директно я правя на пара.Става супер. Peace
Виж целия пост
# 8
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.

Аз също така я съхранявам,вадя си по едно или две парчета,варя ,пюрирам ,примерно за две,три хранения.
Виж целия пост
# 9
Снощи се занимавах с такава дейност.Аз обаче трета зима вече си я варя и след това замразявам във фризера.Първата зима я замразявах на кубчета за пюретата,но след това в пликове за фризер.Слагам за едно хапване-Тери си я обича за следобедна закуска.Обаче варя без захар,защото тиквите ми са домашни и много сладки/така натюр си ги хапваме/.
Виж целия пост
# 10
Аз я направих в бурканчета:сварих тиквата с моркови и дюли и малко захар. Направих комбинация тиква с дюли,тиква с моркови или дюли с моркови пасирах, насипах в бурканчета и стерилизирах.Сега взимам претоплям и давам.
Виж целия пост
# 11
Аз съхранявам тиквата във фризера сурова-обелена и нарязана на парчета.

  И аз така Peace
Виж целия пост
# 12
Може просто да я настържеш и да я замразиш. След това става и за пюре, и за баничка...   chef
умно предложение
Виж целия пост
# 13
Аз също я замразявам сурова нарязана на парчета.
Виж целия пост
# 14
Аз имам настъргана сурова замразена във фризера.
Обаче свеки е направила сварена и пасирана, стерилизирана в бурканчета, без захар. Супер естествено сладка е и така ми е най - удобно - направо отварям бурканчето и давам. Малкия направо обожава така тиквата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия