Чили

  • 3 848
  • 10
Как се прави туй прословуто филмово ядене?
Виж целия пост
# 1
До колкото знам се прави от зрял червен или черен боб със няколко вида чили и говеждо месо на късчета.
Виж целия пост
# 2
Ако ме изчакаш до утре, че бакалския тефтер не е у мен ще ти пусна една рецепта. Незнам дали точно това е оригинала, ама у дома всички много я харесват.
 Grinning
Виж целия пост
# 3
чакаме, чакаме, бобът е приготвен вече..
ама като е чили е люто, нали?
Виж целия пост
# 4
Ще те изчакам с нетърпение  Wink .
Виж целия пост
# 5
Люто е да, ама можеш да контролираш лютивината. Аз слагам кайенски пипер, който е сносно лют. И поради достатъчно свободно време го правя с кайма, а не с теле=ко скълцано наситно месо. Ох, не помня наизуст. Чакайте тогава до утре Grinning
Виж целия пост
# 6
Аz приготвям Chili con carne, ако някой се интересува от рецептата?
Виж целия пост
# 7
Цитат на: rosa
Аz приготвям Chili con carne, ако някой се интересува от рецептата?


В Метро, Бонжур и в някои супермакети продават подправки на KOTANYI унгарски са. Та една от подправките се казва Chili con carne върху нея има и рецепта.
Ако си пробвала "Chili con carne" в "Дон Домат", подправката докарва този вкус (не е много люта).

Аз задушавам пиле на дребни късчета и към него слагам червен боб и царевица от консерва, чушка и лук на дребно (но накрая, защото ми харесва да ми хрупат) и подправката.
Да ти е сладко (това ми напомня да приготвя и аз ... почна сюнкоотделянето)

Промяната се отнася за името на подправката малко я бях по объркала вместо KOTANYI бях написала KOTKANY (KOTKANI)
Виж целия пост
# 8
Цитат на: Desem
Да ти е сладко (това ми напомня да приготвя и аз ... почна сюнкоотделянето)

Упс, благодаря ти zа рецептата. Всъщност имах предвид, че, ако някой се интересува от нея, мога да я напиша също.
Виж целия пост
# 9
Най-сетне се включвам и аз - нямах ток  Grinning
 между другото въпросната подправка , която продават в Бонжур ( и не само) става чудно за рецептата.
 400гр. ситно нарязано телешко (става и с кайма), 250гр. червен фасул, 600гр. домати от консерва, 3 с.л. доматено пюре, 2 глави лук, чесън по желание, 1-2 с.л. лют червен пипер (аз изплозвам кайенски), 100мл. олио, 2 с.л. зехтин, 1ч.л. кимион на зърна, 1/2 връзка магданоз, щипка мащерка, 2 стръка целина, сол и черен пипер500мл. телешки бульон.
 Боба се третира по обичайния начин с изхвърляне на води, като в последната се слагат мащерката, целината и няколко стръка магданоз. Ври на тих огън час - час и нещо. В отделен тиган се стопява маслото и се задушават лука и чесъна наситнени. Добавят се доматите и пюрето и къкрят 15-ина минути. В трета съдина се запържва месото и се подправя със сол и черен пипер. Изсипва се при лука. Изважда се боба и в тенджерата се сипват месото, доматите и лютия пипер, кимиона и бульона. Като кипне се добавя боба и се оставя на слаб огън около час.
 Пробвала съм и в гювеч - става още по-вкусно.
 Ами това е. Дано да ви хареса.
Виж целия пост
# 10
Много ти благодаря .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия