С какво подслаждате - кафява или бяла захар?

  • 5 752
  • 54
Аз по принцип подслаждам с кафява захар,която уж била даже полезна.Обаче майка ми вчера ,като я помириса, установи,че мирише на карамел и заяви,че е най-обикновена боядисана бяла захар...: "Лъжат хората! Те я боядисват и така я пробутват за кафява... и т.н. и т.н!
Марката,която си купуваме е "Карина".
Та въпросът ми е - Има ли по-компетентни майки,да кажат коя е истинската кафява захар?
Виж целия пост
# 1
Интересно ми е и се записвам да следя темата.  Peace
Виж целия пост
# 2
Кафявата захар се прави от захарно цвекло и захарна тръстика.Тази от тръстика се води по-добра.Хубавата захар не стои на зрънца,а е слепена като камък-стои на буци.Това е интересно:http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=336
Виж целия пост
# 3
В момента с нищо. Иначе вкъщи винаги е имало само кафява захар, но и тя застоява половин година. Просто не обичаме сладко.
Виж целия пост
# 4
Кафявата захар се прави от захарно цвекло и захарна тръстика.Тази от тръстика се води по-добра.Хубавата захар не стои на зрънца,а е следпена като камък-стои на буци.Това е интересно:http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=336
Ами аз ползвам точно тази кафява захар за детето и я взимам от Пикадили.
Сега ще си направя и аз този експеримент.
Виж целия пост
# 5
кафява тръстикова Peace
Виж целия пост
# 6
и аз така ,но рядко подслаждам нещата на бебо
Виж целия пост
# 7
Не подслаждам,
иначе ние ползваме кафява, но много много рядко.
Захарта не е на почит при нас.
Виж целия пост
# 8
С кафява, вкъщи не купуваме за нищо бяла. Кафявата захар винаги си има карамелен вкус, това е нормално, мисля, че майка ти греши.  Simple Smile

Хубавата захар не стои на зрънца,а е следпена като камък-стои на буци.

Това не е задължително. Има доста видове кафява захар. Най-хубава е био захарта, тя не е слепена и е светлокафява. Има обикновена светлокафява. Всичките са нерафинирани. Има и тъмно кафява, тя е доста мокра и лепкава, тежка. Като гребеш с лъжичка е като жива, мърда и се движи. Има на твърди, кафяви буци, които се разтварят много бавно. Има и много тъмно кафява, канди,  която се ползва директно за ядене върху палачинки, филийки или за украса на сладкиши, стопява се и прилича на стопен карамел. Има и течна, на сироп.

   
Виж целия пост
# 9
с тръстикова кафява на малкия.само чая му подслаждам,а ние пием с мед.
Виж целия пост
# 10
Беше ми интересно да прочета всичко за кафявата захар, благодаря Блонди!

Аз подслаждам с мед или с бяла захар, но в редки случаи и по малко. Кафява не съм купувала до сега, но ще поправя грешката си.
Виж целия пост
# 11
С кафява и фруктова захар
Виж целия пост
# 12
Подслаждам шипковия чай на детето с кафява тръстикова захар на Крина, най-много ми допада на вкус. Рядко я ползвам в домашно приготвените каши.
Виж целия пост
# 13
а какво подслаждаШ?
в нас захар ползвам само за кафето, бяла, кафявата ми е гнусна ...
Виж целия пост
# 14
Подслаждам им чая например,подслаждам и кремовете....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия