спанак във фризер как

  • 20 205
  • 19
снощи ми донесоха 10 кг спанак и сега се 4удя как да го обработя за да го сложа във фризера newsm78
приемам всякакви съвети  chef
Виж целия пост
# 1
Ами първо го потопи за около 5 минути в кипяща подсолена вода. След това го отцеди, ако искаш го нарежи и си го нареди в пакетчета и във фризера. Преди да бланшираш спанака го почисти от дръжките.
Виж целия пост
# 2
Ами първо го потопи за около 5 минути в кипяща подсолена вода. След това го отцеди, ако искаш го нарежи и си го нареди в пакетчета и във фризера. Преди да бланшираш спанака го почисти от дръжките.
Само така ще запазиш вкусовите и витаминните качества на спанака....
Виж целия пост
# 3
Не знам дали става добре домашно замразен, но веднъж купувах замразен и просто по-голяма гадост не можеше да бъде - хрускаше и имаше ужасен вкус.
Виж целия пост
# 4
Нарязвам го,задушавам го за минутка-две в масло.Изстива и го прибирам в кофички от кисело мляко или кутии от маргарин.
Виж целия пост
# 5
Ами първо го потопи за около 5 минути в кипяща подсолена вода. След това го отцеди, ако искаш го нарежи и си го нареди в пакетчета и във фризера. Преди да бланшираш спанака го почисти от дръжките.
Само така ще запазиш вкусовите и витаминните качества на спанака....
моми4ета стахотни сте благодаря за бързата реакция
а пък както стане няма да го изхвърлям я
Виж целия пост
# 6
Не знам дали става добре домашно замразен, но веднъж купувах замразен и просто по-голяма гадост не можеше да бъде - хрускаше и имаше ужасен вкус.
Това е защото е бил сложен суров и неизмит в торбичките.....И аз съм купувала такъв...
Виж целия пост
# 7
Ами първо го потопи за около 5 минути в кипяща подсолена вода. След това го отцеди, ако искаш го нарежи и си го нареди в пакетчета и във фризера. Преди да бланшираш спанака го почисти от дръжките.
Хм, аз измивам с течаща вода(може и топла), махам дръжки и корени, подсушавам добре и в пликчета във фризера. Не го бланширам, мисля че му се губят витамините така, а и вкуса  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 8
Доколкото знам всички зеленчуци трябва да се бланшират преди замразяване.Същото правя и със спанака.Почиствам,измивам,след това във подсолена вряща вода за 2-3мин.Отцеждам добре,слагам в торбички и във фризера.
Виж целия пост
# 9
Да,първо го бланширай.Моята свекърва го прибрала миналата год.така направо без да го бланшира и е ужасен.Станал е тъмно кафяв,няма мирис нито вкус на нищо.И стои като попарен от слана.
Виж целия пост
# 10
devora3, а може ли един въпрос - за замразяването на целина какво се прави? Пак ли трябва да се бланшира? Става дума за стеблата newsm78
Виж целия пост
# 11
Аз пък най-редовно си купувам замразен,ситно нарязан и направен на малки кубчета и много ми харесва.
И евтино,и бързо.
Виж целия пост
# 12
devora3, а може ли един въпрос - за замразяването на целина какво се прави? Пак ли трябва да се бланшира? Става дума за стеблата newsm78
Съжалявам,че и аз отговарям на питането ти..... Blush
Ако имаш целина стъбла или листа,най-доброто което можеш да направиш е да измиеш целината,изчакваш да се отцеди,нарязваш на дребно,пълниш в пликчета(както е сурова) и замразяваш.Когато и да ти потрябва си имаш свеж и непроменен вкус....Това е с всички листни подправки.......
Виж целия пост
# 13
Аз от години си произвеждам спанак и го замразявам.Измивам,нарязвам и слагам в пликчета за по едно готвене.Никога не ми е почернявал.Като готвя си загрявам водата и както е замразен го пускам вътре.Така през цялата зима си хапваме супичка или спанак с ориз.Малко зор е докато се измие такова голямо количество , но пък после се готви светкавично.
Виж целия пост
# 14
devora3, а може ли един въпрос - за замразяването на целина какво се прави? Пак ли трябва да се бланшира? Става дума за стеблата newsm78
Аз да ти кажа,листата и стеблата ги суша,но предполагам,че пак може да се планшират,а след това да си ги нарежеш и сложиш в малки торбички.Избери си голимина,колкото за едно ядене.Успех! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия