Печен патладжан

  • 10 528
  • 20
Мили дами, дайте идеи за гозби с печен патладжан
Виж целия пост
# 1
Кьопоолу...,ама то е към салатите.... newsm78
Виж целия пост
# 2
режеш надлъжно и панираш с брашно-яйце-галета.

сервираш с лимонов сок или чесново-млечен сос. става жестоко Peace
може да изпържиш и чушки и да сервираш върху доматен сос или със сирене.

иначе за салати, пастети варианти има много
Виж целия пост
# 3
Преди няколко дни правих мусака, като след запържването на каймата добавих няколко печени патладжана нарязани на кубчета и 4-5 скилидки чесън нарязани на филийки. Останалото е като при класическата мусака. Поне както я правя аз- с кайма, картофи, лук, морков, подправки и запечена в тавичка.
Забравих да кажа, че патладжана ми беше печен, след това обелен и замразен.

Сещам се една рецепта за пълнен патладжан с ориз, кайма и зеленчуци, но трябва да е суров. Не знам дали ще се получи с печен.
Виж целия пост
# 4
Салата с майонеза и чесън или мусака  Peace
Виж целия пост
# 5
Аз бих предложила с чесън,мляко и копър,като тиквички.
А тук ти давам и една рецепта от списание "Жената в кухнята".
1 килограм патладжани се нарязват на филии ,посоляват се, изцеждат се и се изпържват в горещо олио.
Половината от тях се нареждат  на дъното на тавичка.Върху тях се разстила 250 грама сирене,да е настъргано.
Сиренето да е смесено със ситно нарязан магданоз и черен пипер.След това се нареждат кръгчета от домати(ако обичате)и върху тях останалите патладжани..
Отгоре се изсипват малко мазнина.
Ястието се залива със 2 яйца и 200 мл.прясно мляко и се пече в силна фурна.
Поднася се с чесън и кисело мляко.
Виж целия пост
# 6
Момичета, благодаря за рецептите. Нямах възможност да го направя по-рано. Ще ги пробвам всичките, понеже имам много патладжан във фризера.
Виж целия пост
# 7
Свекърва ми го прави много вкусно!
1. Издълбава патладжаните като лодка, послоява и оставя да си пуснат водата.
2. Нарязва сърцевината на дребно. В тенджера запържва лук, морков, чушка, картоф, домат (всичко на дребно) и сърцевината.
3. С тази смес пълни патладжаните и пече.
Ястието е хубаво студено Peace.

По подобен начин се пълнят с кайма и ориз.
Виж целия пост
# 8
Свекърва ми го прави много вкусно!
1. Издълбава патладжаните като лодка, послоява и оставя да си пуснат водата.
2. Нарязва сърцевината на дребно. В тенджера запържва лук, морков, чушка, картоф, домат (всичко на дребно) и сърцевината.
3. С тази смес пълни патладжаните и пече.
Ястието е хубаво студено Peace.

По подобен начин се пълнят с кайма и ориз.

Това и аз го правя с пресни патладжани, на работата е там, че моят е печен от фризера.
Виж целия пост
# 9

Това и аз и майка ми го правим, ястието е турско и се нарича имамбаялдъ  Simple Smile Яде се студено. Превежда се "имамът припадна" (толкова вкусно му било) Laughing

Тук и аз си купувам печен и замразен патладжан на филии, ама не е обелен  Crossing Arms Ползвам го със зеленчуци и със сос за върху кус-куса (истинския, не макароните), ям си го и задушен, пак с други зеленчуци, ям си го и просто размразен и затоплен с кисело мляко и чесън  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Майка ми, която скоро се върна от Италия, днес ме почерпи с интересна италианска гозба. Патладжани (печени или варени), в нашия случай бяха варени от фризера, се смилат с хляб, риба тон, яице и подправки и се омесват кюфтенца, които се запичат във фурната. Може рибата да се замени с колбас по избор. Ако представлява интерес, утре ще се обадя на майка ми, за точните съставки и пропорции.
Виж целия пост
# 11
Освен дадените рецепти тук се сещам за патладжан бюрек - 2 филийки печен патладжан се слепват с 1 резен сирене по избор, хубаво се притискат, овалват се в яйце и галета и се пържат до готовност.
Виж целия пост
# 12
Често правя патладжан от фризера (т. е. печен, нарязан и замразен) с пилешко месо и сметана. Чесънът, разбира се, е задължителен.
Виж целия пост
# 13
Често правя патладжан от фризера (т. е. печен, нарязан и замразен) с пилешко месо и сметана. Чесънът, разбира се, е задължителен.
Може ли опишеш как точно го приготвяш?
Виж целия пост
# 14
В загрят тефлонов тиган слагам пилешкото месо, нарязано на хапки. Като се зачерви, слагам патладжаните, чесъна и сметаната. Задушавам няколко минути. Накрая поръсвам с черен пипер и босилек. Приготвянето отнема 15-20 минути.
Довечера ще опитам вариант с телешка кайма и понеже е по-мазна от пилешкото, мисля да заменя сметаната с извара.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия