За ябълковата каша на Хумана

  • 1 145
  • 16
На етикета на ябълковата каша на Хумана пише,че се добавят 5гр мазнина........каква трябва да бъде тя  Embarassed
Виж целия пост
# 1
Аз не добавям такава.
Виж целия пост
# 2
Мазнина се добавя само ако я приготвяш с вода, а не с мляко (или поне така мисля). Чувала съм, че в такъв случай се слага рапично масло. Лично аз я приготвям с мляко и никога не съм слагала
Виж целия пост
# 3
Не само на етикета на тази каша, и на други го пише.
И друг път сме обсъждали този въпрос-май никоя майка не е писала да добавя мазнина.
А иначе на някои каши пише мазнината да е рапична.
Виж целия пост
# 4
Не само на етикета на тази каша, и на други го пише.
И друг път сме обсъждали този въпрос-май никоя майка не е писала да добавя мазнина.
А иначе на някои каши пише мазнината да е рапична.

Така е.  Peace
Аз лично не съм срещала подобни препоръки досега.  Confused
Приготвяй си кашата с вода или мляко и не мисли за мазнината  Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Един път съм давала на Алекс ябълковата каша на Хумана, честно казано не останах очарована, макар че изяде кутията. Не я хапваше с кой знае какъв апетит. Според мен, кашата става малко блудкава.
Приготвях я с вода, не съм прибавяла мазнина.
Виж целия пост
# 6
а защо не сложиш зехтин
Виж целия пост
# 7
Аз до сега съм взимала 2 пъти от тази каша но не съм слагала мазнина само АМ Peace
Виж целия пост
# 8
да бе то на всикчите  каши пише да се добави мазнина-тез хора луди ли са #Crazy #Crazy

моя понеже  яде всякакакви каши Mr. Green не се озърта далие блудкава или не Mr. Green
Виж целия пост
# 9
Божееее, добре, че не чета друго, освен състава. Мазнина в кашата....нивга. Ябълковата на Хумана е единствената до момента, която Емма омете от-до (че нали има срок на годност след отварянето). Другите ги влачиме и на края хвърлям.
Виж целия пост
# 10
и аз не слагам мазнина, в момента сме на същата каша, приготвям я с АМ, харесва ми как се сгъстява за разлика от нестлето, която все си е течна
Виж целия пост
# 11
Стана ми интересно защо се препоръчва добавянето на мазнина в инстантните каши.
Ето какво намерих тук: http://www.patentstorm.us/patents/7223434-description.html

This invention relates to processed baby foods to be consumed by human infants and young children from the age of about 6 months to 2 years (typically infants up to age 12 months) depending on the individual's particular stage of development and food needs. Baby foods, such as dry infant cereal, pureed foods and bakery items are well-known and have been commercially-formulated with additional key nutrients, e.g., iron, zinc, calcium, etc. In most cases, these foods are low in fat and must be carefully fed in the correct amounts to assure that infants consume an adequate amount of kilocalories (Kcals) to provide the energy required for healthy growth and development. When fat has been added by commercial processors to these foods, the ratio of two specific fatty acids (linoleic acid (LA) and α-linolenic acid (ALA)) has not been a consideration. Hence, infants who are transitioning from a high-fat liquid diet (breast milk or infant formula) to a lower-fat diet of processed baby foods (or homemade baby foods) may not be able to consume the full amount of energy and/or the correct ratios of these fatty acids, which are precursors for the synthesis of two critical long chain polyunsaturated fatty acids (LCPUFAs): arachidonic acid (AA) and docosahexaenoic acid (DHA). LCPUFAs are required for healthy infant growth, and support a broad range of metabolic processes necessary for development and/or functioning of the brain, retina and other nerve tissue.

Accordingly, there is a need for a fat blend designed for use in processed baby foods which addresses not only the quantity, but also the quality of fat with an acceptable LA:ALA ratio, thus increasing the likelihood that the energy and essential fatty acid requirements of rapidly growing infants are consistently met on a daily basis.

Виж целия пост
# 12
 Hug
Виж целия пост
# 13
На етикетите на много каши съм срещала, че трябва да се добави рапично олио (не знам дали се казва точно така на български  Embarassed , извинявам се ако греша).  Предполагам ако се добави зехтин няма да е проблем. Аз лично редувам.
Виж целия пост
# 14
Рапично олио се казва на български.  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия