"Пържени" топки

  • 4 686
  • 20
Тази рецепта я имам от баба ми и много се харесва на цялото семейство. Публикувам я, тъй като е много лесна и не съм виждала точно такава тук.



Продукти:
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кис. мляко
1 лъжичка сода бикарбонат
1 яйце
300гр. сирене (за предпочитане да не е от меките)

Сиренето се настъргва, след което се слагат останалите продукти и се разбъркват докато стане хомогенна смес. Тъй като лепне по ръцете, за оформянето на топките намазвам ръцете с олио и така оформям. Получават се около 8 топки. На всяка топка правя малко кладенче, в което слагам малко масло. Тавата трябва да е намазана с олио. Пече се в предварително загрята фурна. Приятен апетит.   chef


Виж целия пост
# 1
Tова са мързеливки или добруджанки(така са известни тук във форума).Много са вкусни дааааам...   bouquet
Виж целия пост
# 2
Ще я направя, но щом излизат осем броя, явно ще правя двойна доза. Mr. Green
Благодаря за рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 3
Tова са мързеливки или добруджанки(така са известни тук във форума).Много са вкусни дааааам...   bouquet

Не са Simple Smile Има разлики в рецептите  Peace
Виж целия пост
# 4
Аз ги правя по същия начин.Стават много хубави.Правя ги за закуска в събота или неделя
Виж целия пост
# 5
Ама аз не разбрах от заглавието:
Пържени ли с или печени?
Виж целия пост
# 6
Ама аз не разбрах от заглавието:
Пържени ли с или печени?
Печени!
Виж целия пост
# 7
Правя ги по същата рецепта, само дето и яйце не слагам, но понеже наистина лепне сместа по ръцете, направо с една голяма лъжица я сипвам на "купчинки" в тавата и пак бучвам по една бучка масло отгоре. По-лесно ми се вижда така
Виж целия пост
# 8
Интерестна рецепта.Ще я пробвам,но имам  няколко  въпроса:Сиренето може ли да бъде натрошено/вместо настъргано/?Тавата трябва ли да се намазнява предварително или  така направо се слагат.?А защо лепне тестото-малко му е брашното ли?
Виж целия пост
# 9
....Сиренето се настъргва, след което се слагат останалите продукти и се разбъркват докато стане хомогенна смес. Тъй като лепне по ръцете, за оформянето на топките намазвам ръцете с олио и така оформям. Получават се около 8 топки. На всяка топка правя малко кладенче, в което слагам малко масло.
 Тавата трябва да е намазана с олио. Пече се в предварително загрята фурна. Приятен апетит.   chef



Hug
Виж целия пост
# 10
Мммммммммм да това е "рецептата на мама" за мързеливи питки със сирене...много са вкусни и лесни!Ние ги правим по същата рецепта само че без яйце и сиренето не го настъргваме, а го трошим. newsm53
Виж целия пост
# 11
Правя ги по същата рецепта, само дето и яйце не слагам, но понеже наистина лепне сместа по ръцете, направо с една голяма лъжица я сипвам на "купчинки" в тавата и пак бучвам по една бучка масло отгоре. По-лесно ми се вижда така

И аз слагам с лъжица като бързам Simple Smile

А относно сиренето-не съм го правила с натрошено, но явно става  Peace
Виж целия пост
# 12
Любимите питки на нашето семейство са подобни. Аз ги правя по следния начин:
2кофички(от кисело мляко) пресято брашно
1кофичка кисело мляко, в която се разбърква 1ч.л.сода бикарбонат(с връх)
1 кофичка натрошено сирене
1 яйце
Хубаво разбърквам цялата смес и овалвам топки с големината на мандарина. По средата на всяка топка"бодвам" масълце. Понякога поръсвам и сусам за разнообразие. Пека на 180 - 200градуса. Обикновено стават около 16 питки.
Виж целия пост
# 13
ДАНИМА,ЩЕ ГИ ПРОБВАМ -БЛАГОДАРЯ.
Виж целия пост
# 14
Тези мързеливки, добружанки и пържени топки във всичките им имена и вариации не мога да ги докарам. Прабвах 3 пъти и 3-те пъти с малките вариации в рецептите и все се получават хрупкави отвън и втиклени отвътре. Сместа я обърквам с лъжица и пак с лъжицата ги слагам в тавата, тестото си лепне както е написано, но..... Някой може ли да сложи една снимка на разчупена питка, за да видя вашите как изглеждат. Къде, според вас, бъркам?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия