Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Акт за раждане

  • 666
  • 5
Здравейте! Дъщеря ни се роди на 27 март и сега дойде време да й вадим акт за раждане. Но не знаем кое трябва да направим Birth certificate или Certified Copy of Birth Registration,или и двете. Ако някой от Канада може да помогне с инфо ще сме много благодарни. Елисавета и Калоян Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 1
Поглед на ли и тук?
Виж целия пост
# 2
elisavetа, предполагам, че питаш за канадските документи. Аз съм в Онтарио и в нашия случай първо се прави регистрация на раждането (от болницата трябва да са ти дали документите, които да попълниш и изпратиш). Чак след като бъде регистрирано раждането, се подават документите за акта за раждане - кратка и дълга форма. Общо за да си извадиш тези документи отнема като време около година. Вече с канадския акт за раждане (дълга форма), можеш да подадеш документи в БГ посолството или консулството за български ЕГН и т.н. Иначе, ако искате да пътувате зад граница, не е необходимо да се чака излизането на горните документи. От общината се вади "писмо за път" и с него, снимки на бебо + самолетния билет се ходи в паспортното - паспорта е готов за 5-10 дни.
Това е за Онтарио, знам, че в Квебек е различно, предполагам, че в другите провинции също.
Виж целия пост
# 3
Здравей,
Аз направих и двете. Това, което ще ви е нужно вбъдеще за записване на училище, за изваждане на паспорт и др. е т.нар. "дълга" форма на акта за раждане (Certified Copy of Birth). Там има пълна информация за мястото, часа на раждане, тегло, израждащ лекар, данни за родителите и т.н.
Другото е кратка форма само с дата и мястото на раждане и служи по-скоро за декоративни цели.  Аз например си го нося когато пътуваме извън страната, защото двете с дъщеря ми сме с различни фамилии.
Certified Copy of Birth е документа, който служи на официалните институции.
Виж целия пост
# 4
Много ви благодаря за бързите и полезни отговори. Ние живеем в Торонто, така че същото се отнася и за нас. Наистина ми дадоха такав документ от болницата-попанихме го,платихме съответната сума и сега чакаме обратно отговор. Просто от рано реших да се интересувам за акта за раждане. Сега чакам и отговор от министерството-application form-ата тябва да се подпише от guarantor,който ни познава от поне две години, само че ние сме в Канада от май 2004...Та ще чакам да видим какво ще кажат.Още веднаж-благодарности!!!
Виж целия пост
# 5
Здрасти elisavetа,

Двата вида документи /Birth certificate и Certified Copy of Birth Registration/ ще ти трябват, затова аплайвай за двете.
Birth certificate (Short form) ще ти я искат когато изкаржаш "SIN" - там признават само тази форма /поне в Торонто/.
Certified Copy of Birth Registration - ще ти я искат вси4ки други държавни институции.

Успех и дано съм ти помогнала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия