боб със спанак - как?

  • 1 436
  • 8
Решила съм да експериментирам и да направя боб със спанак и/или с коприва. Ако вие сте правили кажете как и дали въобще би станало вкусно.  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
правила сам с: ориз, булгур, картофи, спагети. Thinking

с боб не съм и според мен не си пасват. на спанакът му трябва неутрална основа, за да се открои вкуса му, а бобът не е такава. Peace

иначе сваряваш бобът, задушаваш спанака и после ги смесваш, като преди това прецедиш боба.
Виж целия пост
# 2
Не ти пречи да експериментираш, но мисля, че няма да излезе нищо. Просто не си подхождат като комбинация.
Виж целия пост
# 3
 Shocked

И аз експериментирам, но не съм чак толкова смела.
Виж целия пост
# 4
Shocked

И аз експериментирам, но не съм чак толкова смела.

за да ядеш боб със спанак не ти трябва смелост.
сигурно мажът ти е ял и по-странни комбинации, ако е ходил в казарма. Wink

смела бих нарекла свекърва ми, ако беше яла от гъбите дето сама ги брах.  hahaha
не поиска.  Naughty
чака да види дали ще оживея и тогава ги опита!

по темата: като искаш да експериментираш, то ще ти дам насока.

скоро ядах някакво тибетско ядене. спанакът беше попарен, смесен с яйца, оформен на топчета и бяха запържени във фритюрник.
сервират ги с много люто манго чътни и сварен ориз.
Виж целия пост
# 5
Май ще се откажа от идеята Rolling Eyesоткъде да знам,че не си отиват -аз пък съм една готвачкааа EmbarassedПравила съм боб със сухи чушки в гювеч и си помислих, че ако сложа нещо зелено може да стане нещо,ама май няма рискувам.
Виж целия пост
# 6
Боб със спанак е еврейско ястие, аз веднъж съм правила по рецепта на моя приятелка ,баща и е евреин, та :

мерките са на око защото така и не записах рецептата:

сварява се боба, в гювеч (тава) се смесва със спанак(предварително попарен), домати, червен пипер, сол, връзка пресен джоджен, олио, и се пече.

Стана вкусно, аз даже пресен лук добавих, да е по-зеленко.

Виж целия пост
# 7
боба се готви по стандартния начин .като се сварява докато се вари сечисти спанака мие се и се попарва след което се пеже1-2 гл.лук запаржват се черв. пипер домати по желание и се прибавя кам боба. искам да уточня че сам  го правила сас лапад става супер вкусно мисля че и сас спанак ще е вкусно.... успех
Виж целия пост
# 8
айде бе не си пасвали! ние какво ядем тогава?хубава местна манджа е, само дето не се пе4е, ами си стои яхния! зехтин ,доматено пюре от консерва, спанак, който се задушава добре! слагат се подправките, при нас  мента, 4ервен лют пипер, хариса(4ервено4ушково люто пюре), малко смлян 4есън, долива се вода и като е по4ти готово се изсипва една консерва едър боб,месото, предварително готово, къкри тихи4ко малко и се сервира!аз винаги слагам пресен лук, нали ние бг нищо не готвим без лук!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия