Начинаещи готвачи питат майсторите

  • 13 387
  • 145
Тази тема е за напълните лаици като мен в това поприще и за тзи които са направо факири в готвенто!
Имам страшно много въпроси от към техниките за готвене и за това рeших да направя нова тема посвeтена изцяло на въпросите! Дано има желащи да отговарят!!!  Hug

За начало - За или Против запържването на ястията!?
 
Виж целия пост
# 1
Ако мога да помогна винаги ще го правя  Hug
За въпроса ти:Зависи за кои манджи става въпрос....И зависи дали е по здравословни причини или вкусови качества....У нас например никой няма проблеми със здравето и някои от ястията се запържват....
Виж целия пост
# 2
Запържвам повечето ястия. Пробвах без запръжка, но не ни е по вкуса нещо...  Simple Smile
Виж целия пост
# 3
И аз като другите-зависи от ястието. Запръжка правя само на боба и лещата.
Понякога правя застройка на супичките, зависи дали ми се яде бистра или не.
Виж целия пост
# 4
И аз имам подобен въпрос - има ли нужда да се прави запръжка с лук на спаначена супа? newsm78
Виж целия пост
# 5
И аз имам подобен въпрос - има ли нужда да се прави запръжка с лук на спаначена супа? newsm78

 newsm78 не съм чувала да се пави запръжка с лук на спаначена супа. Знам с брашно или мляко.
Виж целия пост
# 6
И аз имам подобен въпрос - има ли нужда да се прави запръжка с лук на спаначена супа? newsm78
По принцип спаначената супа не се запържва.Когато се сипе в чинията се слага 1-2 с.л. кисело мляко и това е вместо застройка или запръжка...  bouquet
Виж целия пост
# 7
ами аз не съм голяма специалистка,ама у дома например се запържва много рядко,защото имаме вкъщи човек с гастрит и гледам е да се съобразяваме.(пук и освен това за всички да е по-здравословно).ама пък например боба,ако не е запържена яхнията-ами не ми я хвали,не става Laughing
Виж целия пост
# 8
аз запържвам почти всичко. И спаначена/копривена чорба. Като  попаря зеленото, запържвам леко лук, морков, добавям спанака заедно с водата му и доливам вода колкото ми трябва. Застройката си е отделно, най-често всеки си спива мляко и си троши сирене колкото си иска, при сервиране.
Виж целия пост
# 9
играчка-плачка, как точно се приготвя застройката?   bouquet

TheNMaster, аз винаги консумирам супата с голямо количество кисело мляко Blush
Виж целия пост
# 10
Относно запържването ме интерсува по точно дали е различен вкуса на запърженото ядене и на това което не  е -  аз не намирам голяма разлика (с изключение при боба   Laughing). Голям чуденка ми  това запържван, защото в аз съм свикнала да ям не запържено, а в свеки - където сега живеем, се запържва всичко - за мое изумление дори чушките за чушчена манжа, или пък ориза преди да с мушне във фурната за да се запече  Crazy и мъжо е свикнал да яде така, а скоро ще сме самостоятелни и незнам как ще трябва да подходя към годвенето.

Друг въпрос за дискотиране - Като се сварява месото трябва ли да се препенва и защо?! Задължително ли е сваряването на месото, ако след това ще се пече?
Виж целия пост
# 11
Задължително ли е сваряването на месото, ако след това ще се пече?


не. Една крехка пържола/каре/стек/шницел какво да им вариш?
Гювечът направо се пече и то за дълго време, защо да вариш предварително месото?

добре е месото да се свари, ако е старо, жилаво, или ако печенето ще продължи кратко време - ако другите продукти имат нужда от малка топлинна обработка.
Виж целия пост
# 12
Здравейте, не съм факир, не съм и начинаещ в кухнята.
Сега живея "самостоятелно" и избягвам пърженето.
Супите ги варя, никога не съм пържила компонент от супа.
Боб - мама готви, да запържва го. Не съм му фенка  Blush
Едно от малкото неща които обичам пържено е тиквички.Обичам ги всякак но пържено ми е любимо  Heart Eyes
Виж целия пост
# 13
манджи не запържвам абсолютно никакви. задушавам пак в мазнина, но под капак, разлика досега никой не е открил, та малко хора мисля, че наистина са достатъчно добри кулинари, за да разберат. моят мъж също така е ял запържено винаги, но ако не му бях казала, нямаше изобщо да разбере, че е задушено.

пържа обаче зеленчуци лятото, защото са ни любими ястия - тиквички, патладжан и чушка с доматен сос и т.н.

за спаначена супа аз лично задушавам чесън и морков, пак под капак до пълно омекване в малко мазнина  Peace

месо също задушавам, но само ако е по-жилаво или останалите съставки искат много по-кратко време за готвене  Peace
Виж целия пост
# 14
не обичам запръжките,още повече и малките се хранят с нас и не  е полезно за тях
но спанака винаги позапържвам лука и за секунди червен пипер,пуска невероятен аромат,без който все едно не ям спанак
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия