Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Приспивате ли бебоците?

  • 1 144
  • 28
Приспивате ли си бебета или направо ги слагате в леглото и ги оставяте сами4ки???
Писна ми да се сблъсквам с поредната тема, по която има противоре4иви мнения - 4етох, 4етох и в зависимост от автора на книгата се препоръ4ва:
- да не се приспиват, защото свикват и после не могат да заспят сами, което е досадно за майката;
- да се приспиват , люлеят, да им се пее, защото беб4овците имат нужда от топлина и нежност....
Аз още не съм ориентирана по въпроса.
Вие как процедирате???
Виж целия пост
# 1
Здравей,
Ако бебето ти не настоява да го приспиваш не създавай навици, които после ще изкореняваш! През деня все ще намериш време да се люлеете и да си обръщате внимание  Wink . Порадвай се на момента докато малкото човече спи по-голямата част от деня, защото само след месец ще чудиш как да намериш време да сготвиш  Wink  Simple Smile .
Успех в избора
Виж целия пост
# 2
До към 6-я месец нямахме проблеми със заспиването - или си заспиваше сама в леглото, или докато я кърмя. Но после...  Weary мъкааааааа! За два дни си обърна коренно навиците със съня и без поне да я гушна не може да се успокои и заспи. Не я дундуркам или нося из стаята, но трябва да се гушне в мен или да легна до нея. И до ден днешен сме така, като добавим че се събужда нощем поне по 5-6 пъти... и просто нямам сили да се боря с това.
Виж целия пост
# 3
Не съм приспивала, люшкала, носила на ръце и тем подобни. Слагам го в креватчето му,светвам му нощната лампа, давам му книжка да си "чете" (или играчка да си гушка) , пожелавам му лека нощ и иzлиzам от стаята. И така вече 2 год. и 4 мес.  Wink
Това обаче не оzначава, че лишавам детето си от топлина и нежност. Говорим си, играем си, книжки четем, гушкаме се и въобще всичко ... , но дойде ли Сънчо - айде в леглото и беz това всички играчки отиват да спят  Wink
Виж целия пост
# 4
Да. Слагам го в леглото му ( а то е в нашата стая), а аз лягам с книжка на нашето. Така "приспивам" с присъствие.
В началото ревеше, мяташе се, но аз не се дадох:) и сега си      знае,че  така нареченото приспиване е това:)
Виж целия пост
# 5
Всичко зависи от детето. Малкия го слагам в кошетката, завивам го и излизам от стаята - заспива без проблем. Така правя от самото начало. При каката това не можеше да стане посмъртно - приспивах ме се на ръце, крака и какво ли още не. Единственото място където заспиваше сама, беше количката. Малкия никога не спи в количка /което за мен не е особено добре/, когато дойде време за сън бягаме към къщи.
Виж целия пост
# 6
Не,никога не съм я приспивала,слагам я на леглото и излизам от стаята. Sunglasses
Виж целия пост
# 7
аз също като 4е ли пове4е го оставях сам да си заспива , но напоследък се кокори и не ще да заспи - това става като 4е ли все около 5   и не заспива до 7 примерно и като стане време за папо , сещайте се как го будя Shocked .... Днес като го погушках като 4е ли се унесе, но после пак се събуди.... и така ...
Виж целия пост
# 8
Не, не я приспивам. Вечер в 21ч. след къпането и храненето я оставям направо в леглото. Тя погледа, погледа известно време и заспива. В началото мрънкаше, но свикна.
Виж целия пост
# 9
Естествено, че ще са различни мненията, нали и бебетата са на различна възраст.
Аз бебчо сега го приспивам (разбирай, заспива ми на гърдата). Докато го кърмя най-вероятно няма да стане другояче, но в градината не мисля, че ще го приспиват следобед и се надявам да се научи да заспива сам следобед. А с баткото около 4-5 месец започнах да го оставям в затъмнена стая и той сам си се научи. Но на 2 седмици бих го приспивала!
Виж целия пост
# 10
Не,сам си заспива. Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Първите 2 месеца спеше в нашето легло. След това го оставихме да си спи в неговата стая. Четем му приказка преди сън, но той все още е буден като го слагаме в креватчето му. Понякога плаче, а понякога не зависи от настроението му  Wink . Но определено заспива сам
Виж целия пост
# 12
Ве4ер определено не, през деня понякога се налага да го приспивам. Едното спане през деня е навън, другото пробвам, ако заспи сам добре, ако не за малко го гушкам и така.
Виж целия пост
# 13
зависи понякога е полкова каталясал ,че още с млякото се приспива(но гледам поне 3-4 часа преди вечерният сън да играя с него)много рядко ако е спал 2 часа преди това ми е много трудно и го люлея за да заспи.
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Magimon
Не,никога не съм я приспивала,слагам я на леглото и излизам от стаята. Sunglasses
Аз правех същото, само дето в началото оставях вратата на спалнята отворена, защото ми беше притеснено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия