Кухен с мак и кайсии

  • 914
  • 7
За любителите на мака:

Кухен с мак и кайсии (немска рецепта)
Продукти за тестото:
100 гр. извара;
    2 с.л. прясно мляко;
    4 с.л. растителна мазнина;
    2 жълтъка;
  50 гр. захар;
250 гр. брашно;
    2 ч.л. бакпулвер.

Продукти за пълнежа:
500 гр. кайсии или плодовете от един/два компота (изцедени);
    2 белтъка; 50 гр. захар;
200 гр. мак.

Продукти за ронливото тесто:
100 гр. брашно;
100 гр. масло;
150 гр. захар;
  50 гр. мак.

Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците със захарта, прибавяме млякото, мазнината и изварата. Смесваме брашното с бакпулвера и омесваме тестото. Оставяме да почине.

Ако са пресни кайсиите ги измиваме, почистваме от костилките и нарязваме на четвъртинки, а ако са от компот ги оставяме добре да се отцедят. Разбиваме белтъците на сняг, добавяме захарта и продължаваме да бъркаме. Добавяме мака и кайсиите.

Стопяваме маслото, смесваме брашното, мака и захарта и омесваме добре. Става ронливо тесто.

Загряваме фурната до 180°С. Намасляваме тава (или форма за печене) с диаметър 26 см. Разточваме кора с по-голям диаметър от тавата, така че да се образува ръб 3 см. Изсипваме мака с кайсиите и белтъка, а отгоре като трохи поръсваме ронливото тесто.
Печем на средната скара на фурната около 45 - 50 мин. Оставяме да изстине.
Приятен апетит!



Виж целия пост
# 1
Фантастично изглежда! Сигурно и на вкус е такъв!  bouquet
Виж целия пост
# 2
За любителите на мак е вкусен. На мене много ми харесва, но съпругът не е толкова ентусиазиран  Simple Smile.
Виж целия пост
# 3
Изглежда сухо, така ли е newsm78?
Виж целия пост
# 4
Да, не е сочен.
Виж целия пост
# 5
Изглежда супер, с удоволствие ще се пробвам  да го направя   chef
Виж целия пост
# 6
браво,браво,браво Hugаз мак  просто обожавам,особено на питки,ама до сега сладкиш с мак не съм правила.копирам ти рецептата и утре е ясн о какво ще правя следобеда Grinning
Виж целия пост
# 7
Този десерт съм яля и е страхотен  Hug Но беше само с мак. Сигурно и с кайсии ще е вкусен. Ще го пробвам  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия