Дав въпроса за херинга и гювеч?

  • 1 267
  • 4
 Използвам поста си за два въпроса, дано заглавието не е било странно!
 Дайте ми, моля, Вашите рецепти за херинга- панирана, пържена, печена- как я приготвяте? А гарнитурата стандартна картофена салата или и нещо друго?
 А от стерилизиран гювеч(домати, патладжан, бамя...) какво и как приготвяте? Досега все го правех в херметическа тенджера с картофи(много бързо и лесно става). Чудя се дали няма да стане с картофи и ориз в тава запечено? Но картофките така много се стягат- трябва предварително да се обработят; дали картофи и ориз заедно в гювеч си ходят?
 Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
дали картофи и ориз заедно в гювеч си ходят?


В комбинация с гювеч - не.
Виж целия пост
# 2
  А от стерилизиран гювеч(домати, патладжан, бамя...) какво и как приготвяте?  Благодаря предварително!
Kогато искам да разнообразя някой път правя следния бъркоч.Запържвам месце на хапки,посолявам,1 чаша водичка,черен,червен пипер слагам и задушавам докато омекне месото.После прехвърлям в тавичка,добавям гювеча от буркан,1 китка магданоз и разбърквам.Заливам с 2 яйца и1 кофичка кисело мляко(разбъркани) и пека.В последният момент поръсвам с настърган кашкавал.....
Виж целия пост
# 3
Правих такъв гювеч с картофи и ориз, ето ти рецептата. На мен лично не ми допадна на вкус.

Картофи - 1 кг.
лук - 3-4 глави
домати - 3-4 или половин буркан
олио - 100 гр.
ориз - 1/2 ч. ч.
червен пипер, джоджен, сол. По нататък знаеш  Wink
Виж целия пост
# 4
Херинга с картофи
Скандинавска кухня

300гр. херинга
200 гр. картофи
200 гр. домати
1 скилидка чесън
50 гр. кашкавал

Приготвяне:

Картофи се се сваряват и се нарязват на кубчета, а доматите на кръгчета. Филетата херинга се нарязват на ситно, а чесъна се пасира. На дъното на намазнена тавичка се нареждат картофите, посоляват се и се поръсват с копър. Отгоре се нарежда рибата, доматите и чесъна, подправя се с черен пипер, долива се още малко мазнина и се поръсва настъргания кашкавал. Пече се умерена фурна, около 70 мин.

Пържена херинга в бира

Предварително почистени и осолени херинги, се поставя в съд с прясно мляко, където престояват около 2часа, след което се отцеждат от прясното мляко и отново се поставят да се киснат в 1/2 бутилка бира + щипка сол и щипка захар, където престояват пак около 2 часа. Отцеждат се от бирата и се овалват в галета. Пържат се равномерно до зачервяване от двете страни.


Пастет от херинга

200 г филе на херинга
1 голяма зелена ябълка
1 твърдо сварено яйце
1 малка глава кромид лук
7 орехови ядки

Приготвяне:

Лукът се наситнява и се запържва до златист цвят.
В блендер се поставят орехите, филето, почистената от кожата и семките ябълката и яйцето.
Пюрира се до еднородна смес.
Съхранява се в хладилник.

Салата от херинга

1 маруля
1 буркан мариновано филе херинга (250 г)
3 картофа
3 яйца
3 кисели краставички
1 ябълка
1 глава лук

за салатен сос:
200 г сметана
1 с. л. ябълков оцет
1 с. л. горчица
1 с. л. копър
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

1. Херингата се нарязва на фини ленти. Kартофите се сваряват с обелките. След това се обелват, нарязват се на кубчета и се оставят настрана, докато изстинат.
2. Яйцата се сваряват. Киселите краставички се нарязват на фини лентички. Ябълката се обелва и се нарязва на кубчета. Почистеният и измит лук се разрязва на две половини, след това - на тънки полумесеци.
3. В купа се смесват херингата, картофите, краставичките, лукът и ябълката. Продуктите за соса се разбиват с тел. В порционна чиния се поставя нарязана наситно маруля, върху нея се слага рибена салата, полива се със соса. Украсява се с нарязани на кръгчета яйца и стрък копър.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия