Китайски микс

  • 16 372
  • 8
Здравейте , редовно ви чета и още по редовно се възползвам от вашите рецепти , за което сърдечно ви благодаря !!!!  bouquet
Сега на въпроса , имам китайски микс и много ми се иска да го приготвя с ориз за гарнитура обаче никога не съм правила и ме е страх да не се проваля. Имам идея горе долу как да го направя  но ще съм благодарна ако споделите своя опит.
Виж целия пост
# 1
Аз го правя с пилешко бон филе, не с ориз.
Но щом искаш с ориз също ще стане
Та в тефлоновия тиган слагам мазнината да загрее,
филето нарязано на малки хапки, черен пипер
задушавам, след което прибавам микса така какво е,
направо от фризера, не го размразявам предварително.
И добавям соев сос, малко вегета, задушавам до омекване  Peace
Виж целия пост
# 2
Благодаря ти на мен ми се яде тип китайски ориз със зеленчуци та затова ми дойде идеята да употребя микса.
Виж целия пост
# 3
Става, вместо месото просто ще заместиш с ориз  Peace
Виж целия пост
# 4
Ще ти кажа  как аз си правя китайски ориз-
първо си сварявам ориза,но не прекалено много
да не се разкажка.
След това го слагам в гевгир и хубаво го измивам
под течаща вода (студена)-за да стои рохкав.
Микса от зеленчуци си го запържвам в олио или
масълце и когато е готов слагам ориза вътре за около 3-4мин.,
след това това овкусявам със соев сос и е готово
Става като истински китайски ориз-бързо,лесно и много  вкусно
 Hug


Виж целия пост
# 5
Благодаря , ще го спретна по късно че снощи не остана време да импровизирам .
Виж целия пост
# 6
Абсолютно подкрепям krasssy  Peace И аз правя така. Правя по същия начин и спагети с китайски микс. Ставят страхотна гарнитура. Просто начупвам спагетите на по- дребно и пак сварени ги омешвам със запържените зеленчуци от микса. Преди да махна зеленчуците от котлона им слагам лъжица захар, лъжица оцет и лъжица соев сос. Нещо ми се доядоха  Laughing Май това ще е вечерята  Laughing
Виж целия пост
# 7
утре мисля да го пробвам китайския микс с ориз, ще видим кво ще излезе   chef
Виж целия пост
# 8
Ще ти кажа  как аз си правя китайски ориз-
първо си сварявам ориза,но не прекалено много
да не се разкажка.
След това го слагам в гевгир и хубаво го измивам
под течаща вода (студена)-за да стои рохкав.
Микса от зеленчуци си го запържвам в олио или
масълце и когато е готов слагам ориза вътре за около 3-4мин.,
след това това овкусявам със соев сос и е готово
Става като истински китайски ориз-бързо,лесно и много  вкусно
 Hug




така става най-истински,а ми хареса идеята за лъжица захар,соев сос и оцет,трябва да стане сладко-кисело
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия