Ястия с пресни картофи?

  • 5 509
  • 22
Здравейте! Stop
Рядко влизам тук, но трябва да призная, че сте страхотни! Peace
Чудя се как да сготвя пресните картофи, които взех вчера.
Освен задушени ( с копър), нищо друго не се сещам... newsm78
А да не би, защото са пресни, да не могат да се приготвят по друг начин... newsm78
Моля Ви за съдействие!  bouquet  bouquet
  chef  chef  chef
Виж целия пост
# 1
Задушени с копър са супер.Пресният картоф няма още толкова силно изразен вкус и е "по-воден" като съдържание,ако се сготви както стария картоф има "умит" вкус.Затова задушен с копър си е супер......
Виж целия пост
# 2
В гърне/гювеч дребни картофчета със сиренца (по избор) също стават Simple Smile
Виж целия пост
# 3
И аз ги обичам с копър. Но може и пресни картофи със сметана.
Сетих се за още, запечени пресни картофи (пекат се цели), пресни картофи с прясно мляко, пресни картофи на фурна. И всичко от този тип.
Виж целия пост
# 4
Аз ги правя така: Измивам добре картофчетата (с големината на орех, може и малко по-големи) и без да ги беля ги срязвам на две, ако са много мънички, може и цели. Намазвам тавичката с олио, подреждам картофките с разреза надолу, слагам и масълце и пека на 200 С, докато се зачервят! Посолявам и са готови за консумация! Стават много вкусни и са чудесна гарнитура за каквото се сетиш - месо, риба и т.н.
Виж целия пост
# 5
Пресни картофи със сметана

И една стара тема Какво да направим с пресни картофи?
Виж целия пост
# 6

пак ще си препоръчам рецептата, която съм дала за пресни картофи със сос от копър в цитираната от лео тема  chef
Виж целия пост
# 7
МЕРСИ МНОГО Момичета!
Страхотни както винаги!
Започвам.....  chef  chef  chef
  cook
Виж целия пост
# 8
Задушени с копър са супер.Пресният картоф няма още толкова силно изразен вкус и е "по-воден" като съдържание,ако се сготви както стария картоф има "умит" вкус.Затова задушен с копър си е супер......
Абсолютно! Мноооооооого вкусно нещо е това!  Peace
Виж целия пост
# 9
Аз ги правя така: Измивам добре картофчетата (с големината на орех, може и малко по-големи) и без да ги беля ги срязвам на две, ако са много мънички, може и цели. Намазвам тавичката с олио, подреждам картофките с разреза надолу, слагам и масълце и пека на 200 С, докато се зачервят! Посолявам и са готови за консумация! Стават много вкусни и са чудесна гарнитура за каквото се сетиш - месо, риба и т.н.
Вчера ги направих така и станаха много вкусни. А и не ми се налагаше като задушените през 5 - 10 мин да ги разбърквам. Мерси за лесната идея.  bouquet
Виж целия пост
# 10
Мерси за лесната идея.  bouquet

Радвам се, че съм била полезна,  Hug  рецептата е много мързелива, но наистина е страшно вкусна!  Peace
Виж целия пост
# 11
Аз ги правя в тенджера с масло.Но картофките трябва да са дребни и се слагат цели .Слагам ги на котлона захлюпени и тръскам отвреме на време тенджерата да се разбъркват.Стават хем задушени, хем леко запържени и мноооого вкусни   chef
Виж целия пост
# 12
аз имам една любима рецепта с пресни картофи, задушавам ги с малко масло и олио, като станат готови ги изваждам и слагам гъби, когато и те се задушат, връщам картофите, слагам една малка квасена сметана и дърпам от огъня, поръсвам с копър и става много вкусно ястие Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Освен копър слагам и скилидки чесън.Любимите ни картофки.
Виж целия пост
# 14
С копър и масълце  Heart Eyes Heart Eyes  небелени, стават много вкусни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия