крем за торта без мляко или сметана-спешно

  • 7 326
  • 10
за утре трябва да направя торта,но крема да не съдържа мляко или сметана,а си нямам никаква идея-приемам всякаква помощ  chef
Виж целия пост
# 1
Маслен крем може да се направи(рецептата в тортената тема) или нишесте,приготвено с вода със смлени орехи.
За това се сещам в момента.
Виж целия пост
# 2
Белтъчен крем.
Виж целия пост
# 3
Не знам за каква цел ти е тортата, но можеш да използваш за блат постен меден сладкиш, по средата на страницата е, да намажеш сладко между блатовете, може и орехи да сложиш, а отгоре украсата може да направиш по желание.
Виж целия пост
# 4
ако е заради непоносимост към лактозата - използвай соево мляко или кокосово. Peace
и двете са растителни, могат да се ползват и при  пости или кошер  Peace
Виж целия пост
# 5
Крем Рафаело (natalyna)

1 консерва подсладено кондензирано мляко / около 400г
250г меко масло
около 100 г кокосови стърготини(може да сложите и повече, ако ви се стори, че крема е по-рядък).
(по желание 100г настърган бял шоколад, но може да ви се стори доста сладко)
Първо се разбива маслото, като по малко се прибавя на струйка кондензираното мляко до получаване на пухкав крем и после се прибавят стърготините. Така приготвения крем се оставя за около час-два да се стегне хладилника.

Ето този на natalyna е страхотен.Ако все пак под мляко разбираш само прясно  newsm78 В тортената тема има много такива тя е тук
Виж целия пост
# 6
благодаря на вси4ки  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 7
Имам и този крем, вкусен е, но е за руло.

Портокалов крем

2 портокала
Вода 250 мл
Захар 200 гр
Картофено нишесте 1,5 с.лъжици

Портокалите се кипват във вряла вода. С ренде се сваля жълтата кора. Белият слой се маха. Портокалите се разделят на резенчета, махат се семките, ако има, и се смилат в блендер или с месомелачка. Смлените портокали се смесват със захарта и водата и се кипват. В малко студена вода се разтваря нишестето и се изсипва във врящата смес. Кипва се, бърка се, сваля се от огъня, изстужда се, покрито с капак.

Ето и продуктите за рулото:

Тесто за 1 руло:
3 яйца 
125 г захар 
100 г брашно 
25 гр картофено нишесте 
бакпулвер

Яйцата се разбиват със захарта, като за блат. Брашното се смесва с бакпулвера и нишестето и се смесва с разбитата яйчена смес. В тавичка 28 х40 се слага полученото тесто, пече се в предварително нагрята фурна до 200 град около 10-12 мин. Още топло се маже с крема, навива се на руло и през нощта се слага в хладилник.

А дали не би станала торта, ако направиш блатове и ги слепиш с този крем newsm78?
Иначе рулцето е разкошно, ароматно и нежно.


Виж целия пост
# 8
labrex ,а този портокалов крем гладък ли става?Защото аз не мога да си представя с блендера да станат на каша портокалите.. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 9
labrex ,а този портокалов крем гладък ли става?Защото аз не мога да си представя с блендера да станат на каша портокалите.. Rolling Eyes

Не е абсолютно гладък, но някакси попива в блатчето и е доста вкусен крайния резултат. Има ситнички парченца от портокалите, но има и сосче, ама как обяснявам - т.е. има и гладка част.
Виж целия пост
# 10
labrex ,а този портокалов крем гладък ли става?Защото аз не мога да си представя с блендера да станат на каша портокалите.. Rolling Eyes

Не е абсолютно гладък, но някакси попива в блатчето и е доста вкусен крайния резултат. Има ситнички парченца от портокалите, но има и сосче, ама как обяснявам - т.е. има и гладка част.
Схванах. Peace Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия