Пилешки филенца със сусам - как?

  • 10 731
  • 11
По кръчмите сервират пилешко, нарязано на пръчици и панирано със сусам. Няколко пъти правя импровизации по темата, но крайният резултат все не е такъв, като в ресторантите. Каква е технологията?
Виж целия пост
# 1
1. Бяло пилешко месо предварително сварено.Панира се брашно,яйце,галета,яйце,сусам(суров).
2.Месото се кисне в марината(соев сос,бяло вино,черен пипер млян).После горната панировка.....
Виж целия пост
# 2
1. Бяло пилешко месо предварително сварено.Панира се брашно,яйце,галета,яйце,сусам(суров).

Точно така съм пробвала, но сусамът се изгуби в панировката.
Виж целия пост
# 3
Ами на мен не ми се губи.....И не пада при пържене....
Друг вариант е брашно,яйце,сусам.......Но на мен не ми става пухкаво.....
Виж целия пост
# 4
За да се задържи сусам съм чувала че се прибавя един белтък.
Прави се нещо като паста.
Виж целия пост
# 5
Филето се реже на пръчици.Всяко парче се потапя в брашно,яйце и после се овалва обилно в сусам и се пържи!
Не съм имала случай да ми изпадне сусама или да прегори!
Аз в къщи си го правя с цели филета!
Виж целия пост
# 6
В къщи пилешкото със сусам го правя по следния начин:
Нарязвам месото на ленти и оставям да постои в соев сос за около 15 мин.
После овалвам в сусам и директно пържа в сгорещено олио.Това е Peace
Виж целия пост
# 7
В къщи пилешкото със сусам го правя по следния начин:
Нарязвам месото на ленти и оставям да постои в соев сос за около 15 мин.
После овалвам в сусам и директно пържа в сгорещено олио.Това е Peace

Е, разгеле  Laughing
Като пробвам, ще докладвам.
Виж целия пост
# 8
Аз режа суровото филе на ленти / тънички/ мариновам и после овалвам само в сусам и пържа.
Виж целия пост
# 9
1. Бяло пилешко месо предварително сварено.Панира се брашно,яйце,галета,яйце,сусам(суров).
2.Месото се кисне в марината(соев сос,бяло вино,черен пипер млян).После горната панировка.....
Ей така съм правила и аз, става супер!  Peace
Виж целия пост
# 10
Никога не редувам брашно , яйце и тн.
Правя кашица от яйцето и брашното.
Виж целия пост
# 11
Нарязвам пилешкото на жулиени(ленти4ки), овалвам в корнфлейкс и пържа. Към тези филенца правя следния сос: горчица+сметана+къри.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия