Как се прави крем горена захар2

  • 834
  • 3
Някой знае ли как се прави крем горена захар?В детската кухня го правят от време на време и е много вкусен
Виж целия пост
# 1
Предполагам, става въпрос за
 Крем с горена захар

Прясно мляко 150 мл, нишесте 15 г, захар 25 г.  - за една порция.

Млякото се кипва, в  него се сипва размитото в студена вода нишесте и непрекъснато се бърка. Ври две - три минути. Част от захарта / аз карамелизирам половината/ се карамелизира и се добавя по малко към крема. Готовият крем се изсипва във формички или чашки, предварително изплакнати със студена вода. Преди поднасянето се обръщат в чинии. Може да се залее и с карамелен топинг.

Правила съм го с нишесте ванилия и с неароматизирано нишесте. Не е лошо, но не ме е впечатлявало чак толкова. А може би става въпрос за друг крем.

Виж целия пост
# 2
звучи вкусно Heart Eyes
Виж целия пост
# 3
Не знам дали за това става въпрос,но ще го напиша.За да стане карамелен вкуса на крема правя така:карамелизирам захар-количество на око направо в тенджерата,в която ще правя крема.Отгоре изсипвам прясното мляко и бъркам,докато карамела се стопи в млякото и добавям още захар-на вкус.Като кипне се добавя разтворено в малко вода/пр.мляко нишесте ванилия и се бърка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия