За пилешкото месо?

  • 1 593
  • 25
Здравейте мами! Hug
Потърсих информация в търсачката, но не намерих /ако е имало подобна тема моля за извинение/
Сега да попитам за пилешкото месо!Значи днес дадах на малката бялото месце /пасирано/
Дадох бялото месо защото знам че то е най-"чистото" от пилето!
Но днес чух и други мнения за това че се давало месото от бутчето!
Вие какво ще кажете?Коя част от месото е най подходяща и щадяща нежните детски организъмчета? Thinking
Благодаря Ви предварително!!!!!
Виж целия пост
# 1
В началото давах месце само от гърдите на пилето... след годинка вече вече и от бутчето не давам само кожички , дробчета и хрущялчта  Peace
Виж целия пост
# 2
Аз все още давам само месото от гърдите.
Виж целия пост
# 3
Няма знчение коя част е. Бялото просто стои по-жилаво и тричаво. Давам бутчетата винаги  Peace
Виж целия пост
# 4
Давам и бутчета също.Само махам кожата.
Виж целия пост
# 5
Aз също не съм се замисляла дали пилешкото месо, което давам е бяло или от бутчетата. Не мисля, че е от кой знае какво значение.
Виж целия пост
# 6
Аз съм категорично за бялото месо. Наистина е малко тричаво, но месото от бутчетата според мен не е много подходящо за съвсем малките.
След като го сваря първо го нарязвам възможно най-ситно и задължително напречно на мускулните влакна и после го пасирам с част от булъона, става фино и не на конци.
Виж целия пост
# 7
И аз давам само пилешки гърди за сега baby_neutral
Виж целия пост
# 8
Аз съм категорично за бялото месо. Наистина е малко тричаво, но месото от бутчетата според мен не е много подходящо за съвсем малките.

Поради какви причини?  Thinking
Виж целия пост
# 9
Давам бяло месо. Особено в началото бутчетата не са подходящи-има твърде много мазнини по тях.
Не ми стои жилаво или тричаво-ако е добре сварено се пасира идеално.

Каквото и да избереш-ако е купено от магазина-бих те посъветвала да изхвърлиш първата вода, в която месото се е варило 10-тина минути, и да го довариш в друга вода. Така ще паднат част от "гадостите", с които е тъпкано пилето.
Виж целия пост
# 10
Аз съм категорично за бялото месо. Наистина е малко тричаво, но месото от бутчетата според мен не е много подходящо за съвсем малките.

Поради какви причини?  Thinking
Давам бяло месо. Особено в началото бутчетата не са подходящо-има твърде много мазнини по тях.

Peace
Виж целия пост
# 11
чувала съм, че бутчетата не са полезни - там се събирали всички токсини  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 12
Пилешки гърди: повече протеин, по-малко мазнина.
Пилешки крака: по-високо съдържание на желязо, повече мазнина.
Децата имат нужда от протеин, желязо и мазнини. Да се дават бутчетата ми се вижда по-разумно.
Виж целия пост
# 13

За 8-месечно детенце и в началото на захранването – бяло птиче месо.

Месо без мазнини
В повечето схеми на захранване няма стриктен ред на въвеждане на видовете меса (пилешко, пуешко, телешко или дори агнешко са първите меса). Обаче има една обща препоръка: месото да бъде крехко, без мазнини. За пилешкото – бялото месо е точно такова.

Има разлика между животински и растителни мазнини. Иначе подрастващият организъм безспорно има нужда от висококалорична храна, пълномаслени продукти и пр.

Приготвяне
За 8-месечно дете подходящият начин за приготвяне на пилешко е сварено във вода или задушено със зеленчуци. И в двата случая месото остава крехко и сочно. Пасира се до гладка смес след като е накълцано на ситно.

Ако не е био пилешко – най-добре да се махне водата, в която е вряло първите 10-15 мин. Така се изхвърлят част от ценните вещества, но и доста от химията в месото. Имаше подробни съвети по въпроса, но това беше някъде в зората на форума, май не излизат с търсачката. А в коя част на пилето се натрупва повече химия е спорен въпрос.

Желязо
Тъмното пилешко месо има малко повече желязо от бялото – но разликата не е толкова голяма (1.6 мг срещу съответно 1.2 мг за 100 г месо). Тъмното пуешко или телешкото са доста богати на хемово желязо (около 2.5-3.2 мг за 100 г).

Виж целия пост
# 14
Аз съм за бялото месо, синът ми е на 1 годинка и според мен е по-подходящо за неговата възраст. След като го сваря първо го нарязвам възможно най-ситно и го добавям към бульона и зеленчуците, става фино и не на конци.
 newsm10
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия