Пиле върху сол или т. нар. ергенско пиле?

  • 13 119
  • 20
Много ме мързи днес да готвя, а имам цяло пиле в хладилника...  Tired
Чувала съм за пиле, печено върху 1 кг. сол. Ставало много вкусно, но нещо ме съмнява тая работа... Thinking
Правил ли го е някой и как точно? Само върху солта ли се пече?
Ако измислите нещо лесничко, кажете, моля!  Praynig
Виж целия пост
# 1
Зет ми прави най-вкусното пиле със сол в плик. Измива пилето. В хартиен плик изсипва пакет сол, мушва цялото пиле вътре и слага във фурната. Става да си оближеш пръстите Crazy.
Виж целия пост
# 2
Ммммм страхотно е това пиленце.
Аз го правя с морска сол обаче. Изсипвам солта в тавата и отгоре слагам пилето и лекичко го "разкрачвам".Пека на вентилатор и грил и като стане готово от едната страна, обръщам и пека от другата страна. Прилича на пиле на грил, но не цапа така фурната.
Последните няколко пъти слагах Пикантина за пиле и стана страхотно!  chef
Виж целия пост
# 3
Много бързо и вкусно става пилето по този начин. Аз го правя така: в правоъгълна тава слагам 1 кг.морска сол и отгоре слагам пилето цяло, леко го разрязвам между кълките, за да легне по-добре върху солта. Съвсем леко го осолявам отгоре със сол и червен пипер, завивам го с фолио и го пека. Става много крехко.
Виж целия пост
# 4
Мерси, мерси, мерси!!!!!  Hug
Виж целия пост
# 5
Направо ме запалихте.Сигурно за утре ще правя това за ядене.Звучи вкусно а само като си представя как ухае - м-м-м-м-м-м, eat
Виж целия пост
# 6
Пилето го сложих да се пече вече.Но искам да попитам тази рецепта не може ли да се направи с пилешки бутчета?Ако може кажете как?
Виж целия пост
# 7
Ами по същият начин както ако е цяло пилето.
Разстилаш на дъното на тавичката морска сол,слагаш бутчетата ,поръсваш ги с червен пипер и печеш.След като ги извадиш от фурната ги махни от солта за да не поемат повече.Стават солени точно колкото трябва.Същото се отнася и за цялото пиле.Аз го разполовявам през гърдите и двете половини ги слагат върху солта с кожата нагоре.
Ето рецептата:
http://www.amber-bg.com/cooking/index.php?option=com_content& … 223&Itemid=53
Виж целия пост
# 8
Благодаря ти amber  Hug
Виж целия пост
# 9
Аз вчера го направих по най-елементарно описания начин - пакет морска сол в тава и отгоре - пляс пилето!  Grinning Стана доста вкусно печено пиле!  bowuu
Още веднъж - благодарности на всички!   bouquet
Виж целия пост
# 10
Виж ти!
Ама съвсем ли само сол се слага? Някаква мазнина, вода? Не се ли изсушава мръвката?
Виж целия пост
# 11
ей откога се чудех и аз как се прави, че само бях чувала за такова пиле
Виж целия пост
# 12
Преди време бях пуснала подобна тема. Пилето- изчистено, както се продава по магазините се размразява и се посолява отвътре, маже се с масълце и се поставя върху морска сол или обикновена сол в тава. Пече се в умерена фурна, след като се опече от едната страна се обръща от другата. Става много вкусно и натурално, без никакви подправки и т.н. Peace
Виж целия пост
# 13
Това е най-вкусното печено пиле и винаги става адски хубаво.  chef
Виж целия пост
# 14
Днес направих пиле върху сол,но изглежда пилето е било бая дъртичко та стана много сухо.Амбицирах се и сега за вечеря изпекох пилешки бутчета върху сол.Резултата е супеееееееееер   вкуууууууууууууусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия