дайте идея как се приготвя свински мозък

  • 17 290
  • 22
днес купих мозък но не съм сигурна как се приготвя ако някой ми даде идея ще съм му много благодарна newsm78
Виж целия пост
# 1
 Shocked
Въх, това яде ли се?  Sick
Виж целия пост
# 2
http://www.receptite.com/recepta.php?r=4634

http://www.receptite.com/recepta.php?r=4633
Виж целия пост
# 3
Свекърва ми го прави с масло на фурна, става великолепно. Никакви подправки не му слага, само сол. В началото не знаех какво ям (не ми казаха, защото иначе не бих опитала), но наистина е хубаво. И език се научих да ям. Само за червата, свинските крачета и пачата не можах да се пречупя Sick. Тях ги оставям на мъжа ми да ги яде.
Виж целия пост
# 4
Мозък пане е страхотен специалитет. Предварително трябва да е сварен (на пара), нарязва се на филийки, панира се в паста пат-а-фри и се пържи на маслена баня.   chef
Виж целия пост
# 5
Свинският мозък не се яде!
Виж целия пост
# 6
Свинският мозък не се яде!

И аз така знам  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 7
аз знам, че може да се прави на пастет
Виж целия пост
# 8
и аз.  Confused  newsm78
Виж целия пост
# 9
Свинският мозък не се яде!
Защо? Няма никаква логика да се яде телешки, агнешки, а свински да не трябва.

Аз лично не бих опитала какъвто и да е, но си се води деликатес.  Брррр...

Ето каква рецепта намерих в нета:

1 бр. свински мозък (може и друг)
* 1 глава кромид лук
* 60 г масло
* 1/4 ч.ч. (50 г) брашно
* 1 л костен бульон
* 2 бр. яйца
* 1 филия бял хляб
* черен пипер
* индийско орехче
* магданоз
* сол

Начин на приготвяне

Ситно нарязания магданоз се изпържва в 50 г масло, прибавя се брашното, изпържва се, постепенно се налива бульона, разбърква се добре и се прибавя ситно нарязания мозък, на който е отстранена ципата. Супата се вари 20 минути, пасира се, подправя се, посолява се, възварява се и се прибавят разбитите яйца. Поръсва се ситно нарязан магданоз и се поднася с изпържени в масло хапки бял хляб.
Виж целия пост
# 10
Деликатес едва ли е.  Thinking Първо - в заведенията не се предлага свински като деликатес, а само агнешки. Второ, рецепти в разни реномирани сайтове с такъв продукт няма, както и изобщо много рецепти за свински мозък. Е, отровен не е, но деликатес...  newsm78 И като най-голям довод - хората по селата, дето колят свиня и прасета, винаги го хвърлят, хем те общо взето не употребяват само козината и копитата на прасето  Grinning Така поне знам аз, де, но може и да греша. Както например в някои краища ядат белите дробове на животните, в нашия край (Врачански) не се ядат  Stop  Знам, че и около Монтана не ги ядат. Да споделят и други как е  Simple Smile
Виж целия пост
# 11
упс, сега видях, че Лео е дала линкове към рецептите...
Виж целия пост
# 12
Блонди, имах предвид, че мозъка като цяло се води деликатес, а не че точно свинският е такъв. Изобщо не ги разбирам аз мозъчните работи.
Наскоро чух Кошлуков, май беше, да обижда Стела Богомилова, че ако изяде една агнешка главичка ще има повече мозък в стомаха си, отколкото в главата...
Извинете за спама   bouquet
Виж целия пост
# 13
По нашия край- Старозагорския свинския мозък също не се яде  !
Когато колят прасета на село - мозъкът се хвърля.
За съжаление - незная защо
Виж целия пост
# 14
днес купих мозък но не съм сигурна как се приготвя ако някой ми даде идея ще съм му много благодарна newsm78

betina33, можеш ли да ми кажеш откъде си го купила? Ние много обичаме паниран мозък, но напоследък никъде не мога да намеря, а и по заведенията няма Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия