Любимата на нашето семейство пица "Асорти"

  • 9 273
  • 13
Често правя пица. Рецептата за тестото я имам от една мноооого стара книжка. Направена по този начин, много ни харесва. newsm53

Пица - Асорти



Продукти /за 2 пици/:
500 г брашно
1 ч. ч. прясно мляко
20 гр мая
2 чйца
3 с. л. олио

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява. В средата се прави кладенче и се слагат разбитите с 1 ч.л. сол яйца, размитата в хладко прясно мляко мая и 3 с. л. олио. Меси се 10 мин.
Тестото се разстила в тава. Нареждат се парченца бекон, кръгчета лук, , печен пипер на ивици, маслини, царевица, парченца топено сирене. Слага се доматено пюре. Отгоре се наръсва босилек.
Пече се. Когато е готова, се настъргва кашкавал и се запича леко отгоре.



С другата половина от тестото, правя Добруджанки.

Виж целия пост
# 1
Смайли, страхотни изглеждат, преписвам си рецептата за тестото!
Браво!  bouquet
Виж целия пост
# 2
E, след толкова апетитно поднесени рецепти, няма как да не вечеряме "Асорти".
Благодаря, Смайли, за идеята.
Виж целия пост
# 3
Smiley*, ти днес направо ме разби с тези вкусотии!   bouquet
Виж целия пост
# 4
А в тези добруджанки има ли плънка вътре или само сиренцето,което се вижда,и с какво ги мажеш отгоре?
Виж целия пост
# 5
Много апетитно изглеждат. Simple Smile
Само искам да попитам оставя ли се тестото да втаса или направо се работи с него?
Виж целия пост
# 6
Пицата изглежда много вкусна...това не е ли тестото за пица Верди?
Виж целия пост
# 7
Това тесто е същото като на "Верди", е с малка разлика - по-малко е олиото..
Виж целия пост
# 8
t_ilieva, благодаря, нещо ми е дошла музата  Laughing

mimi6669, няма плънка, като направя топчицата, натискам с пръст отгоре и слагам парченце масло и сирене. Отгоре ги мажа с жълтък.

Питките, които правя от това тесто съм ги нарекла Добруджанки. Но точната ми рецепта за Добруджанките е тази:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. сирене
1 яйце
2 1/2 ч.ч. брашно

Замесва се тесто, което се удря силно 20-30 пъти върху масата.
Правят се топки, намазват се с жълтък, по средата се слага чисто масло. Питките се слагат в студена фурна. Тя се загрява отначало слабо, докато бухнат, а след това се засилва, докато се изпекат напълно.

Pety, не оставям тестото да втасва, след като го замеся 10 минути, направо го разточвам и слагам в тавата.

sladunka_medunka, Eli===, сигурно с тия от пица "Верди" имаме една и съща книжка.  Wink
Между другото, от същата книжка съм си преписала още две рецепти - Макарони на фурна и Кюфтета по чирпански. Ще ги напиша по-късно, много са сполучливи  Peace.
Виж целия пост
# 9
...................................
sladunka_medunka, Eli===, сигурно с тия от пица "Верди" имаме една и съща книжка.  Wink
Между другото, от същата книжка съм си преписала още две рецепти - Макарони на фурна и Кюфтета по чирпански. Ще ги напиша по-късно, много са сполучливи  Peace.
Чакаме ги!  Peace
Виж целия пост
# 10
Kaжи коя е тази книжка  Simple Smile  Praynig
Виж целия пост
# 11
На зълва ми е, ще я попитам и обещавам, ще пиша  Peace

Виж целия пост
# 12
Докато чакам да ми втаса тестото за козунаците, ето обещаните рецепти.
Книгата е на София Смолницка - "Тестени ястия и гарнитури".


МАКАРОНИ НА ФУРНА

4 яйца се разбиват. Прибавя се 750 мл прясно мляко.
В тава се нареждат сварените макарони. Посипват се с 2 ч.ч. захар. Поливат се с яйчено-млечната смес. Най-отгоре се нареждат /за всяка порция/ парченце масло и парченце сирене. Пекат се в загрята фурна на 100 градуса.


КЮФТЕТА ПО ЧИРПАНСКИ

В масло се задушават лук, настъргани моркови и целина. Прибавят се червен пипер и 1 с.л. брашно. Разрежда се с малко гореща вода и след като поври, се пускат кюфтетата, приготвени от кайма, лук, яйце и оваляни в брашно. След като ястието заври, се прибавят картофите на кубчета, след 5 мин. - и нарязаните пиперки, а след още 10-15 мин. настърганите домати.

И двете рецепти са много сполучливи - препоръчвам ги!  Peace

Виж целия пост
# 13
това с кюфтенцата е много вкусно и аз го приготвиам честичко newsm10 smile3521
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия