Пълнена агнешка плешка с чесън и магданоз

  • 1 649
  • 5
             
     От години за нас това е най-вкусният и ароматен вариант на агнешко печено.

1 агнешка плешка (бут)
1 вр. пресен чесън
1 връзка магданоз
сол
червен пипер
   На плешката правя дълбоки разрези на няколко места, пълня ги със смес от нарязаните пресен чесън, магданоз, малко сол, малко масълце, зашивам ги. Намазвам с олио, осолявам, ръсвам малко червен пипер. Отдолу в тавичката слагам няколко пръчки, върху тях слагам плешката, сипвам 2 ч.ч. вода и пека на слаб огън. От време на време я поливам с водичката и обръщам.
Виж целия пост
# 1

Вече започнах да слюноотделям-..още малко пости и после-е!
Виж целия пост
# 2
Аз пък пълня плешката със следните продукти:

връзка пресен лук
ориз
гъби, масло
магданоз, джоджен
черен и червен пипер

Задушавам всички продукти, след това в плешката правя отвор от едната страна като прорязвам с нож. Пълня, зашивам и хоп - във фурната. Наливам водичка, добавям масло и пека. Обикновено ми остава от задушените продукти и ги добавям след като месото е опечено.
Виж целия пост
# 3
Ауууу! Звучи вкусно!  Peace
Виж целия пост
# 4
Искам само да попитам плешката трябва ли да се обезкости предварително, защото на мен тази процедура не ми се удава.
Виж целия пост
# 5
   Не се обезкостява! ( Чак сега видях питането и нищо, че мина Великден - идва Гергьовден. Laughing)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия