Яли ли сте такива милинки?

  • 5 839
  • 9
 Четейки темата за милинките на Блонди, се сетих, че едно време като малка си купувах едни невероятно вкусни милинки. Особеното при тях, кеето ги правеше невероятни, е че стояха едни  ШУПЛЕСТИ , крехки и меки. Винаги съм искала да си направя точно такива. Молбата ми към кулинарните специалистки е, имате ли идея как може да се постигне това шуплесто тесто?
 Много ще съм ви благодарна за помощта!  bouquet
Виж целия пост
# 1



     Шуплести ми е трудно да разбера какво имаш впредвид  Confused

 Тези със сигурност са крехки и меки и тестото става като на конци.
Виж целия пост
# 2
Ами.. на дупчици, като дунапрен Wink
Виж целия пост
# 3
Приготвям ги по тази рецепта - мисля, че точно това имаш предвид:

Милинки със сирене



Списък на необходимите продукти:

за тестото:
1 кг брашно
20 г мая
500-600 мл вода
1 с. л. сол

за сместа за формиране:
50 г масло
50 мл олио

за крема за намазване:
250 г сирене
150 г краве масло
100 г брашно

1 яйце
олио за намазване

Начин на приготвяне:


1. Брашното се пресява, след което към него се добавя солта и разтворената в топла вода мая. Постепенно се налива топла вода (около 500-600 мл) и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса за около 30 минути (в зависимост от температурата в помещението).


2. Готовото тесто се навива на фитил, след което се нарязва на еднакви по големина парчета. От тях се оформят топки, намазват се със сместа за формиране, подреждат се в намазнена тава и се оставят да втасат още 20 минути.


3. Сиренето, кравето масло и брашното за крема се смесват, налива се малко вода, за да не остане сух, и се разбърква добре.


4. Милинките се покриват с крема, отново се оставят да втасат за 10 минути, намазват се с разбито яйце и се пекат 25-30 минути в предварително загрята фурна при температура 200 градуса, до златисто.


Източник: Бон Апети
Гост: Ангел Маринов, ученик в Софийска гимназия по сладкарски и хлебни технологии
Виж целия пост
# 4
Тъкмо се чудех какво ще закусваме утре.
Виж целия пост
# 5


Ех, откога не бях правила подобно нещо!?
Благодаря, че ме подсети.    bouquet









Виж целия пост
# 6
Четейки темата за милинките на Блонди, се сетих, че едно време като малка си купувах едни невероятно вкусни милинки. Особеното при тях, кеето ги правеше невероятни, е че стояха едни  ШУПЛЕСТИ , крехки и меки. Винаги съм искала да си направя точно такива. Молбата ми към кулинарните специалистки е, имате ли идея как може да се постигне това шуплесто тесто?
 Много ще съм ви благодарна за помощта!  bouquet

рецептата, която е дала Биляна е ок! Peace  Просто гледай да не става много твърдо тестото и хубаво да втаса и ще ти станат шуплести. Успех! Peace
Виж целия пост
# 7
Аз вече си я записах тази рецепта и ще я направя,защото имам няколко,но никога не се получават,а тези ми се виждат готини.
Виж целия пост
# 8
Аз правя милинки по тази рецепта. Винаги стават много сполучливи Peace
Виж целия пост
# 9
Благодаря ви момичета! Peace
Ще пробвам и двете рецепти.
Весели празници!!!  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия