Ечемичени,ръжени и пшеничени ядки

  • 7 051
  • 18
Здравейте майки Simple Smile
Искам да ви попитам давали ли сте въпросните ядки на вашите бебета?
И по-точно въпросът ми е как ги обработвате.
На опаковката пише да се накиснат и след това да се сварят,но колко време трябва да се киснат....цяла нощ ли или само половин час например?

Ще бъда благодарна, ако някоя от вас се включи по моят въпрос Heart Eyes
Виж целия пост
# 1
Е,
аз вече разбрах как се приготвят  Mr. Green
Виж целия пост
# 2

12 часа е достатъчно.
24 часа е най-добре.

Глутеновите зърна/ядки се накисват по-дълго време в сравнение с безглутеновите (няма връзка с глутена).
Оставят се на стайна температура.
Виж целия пост
# 3
Аз още не съм давала на малката
Виж целия пост
# 4
Е,
аз вече разбрах как се приготвят  Mr. Green

Браво, сега моля те сподели повече за тези ядки - микс ли са, защото не са ми попадали Thinking
Виж целия пост
# 5
За първи път ги чувам, може ли малко инфо?
Виж целия пост
# 6
Продават се на щандовете за здравословна храна.
Аз ги купих от Пикадили.
Ръжени,пшеничени и ечемичени в отделни пакети.
Дадох до сега пш. и еч. ядки...ми...изяде ги Simple Smile
Не съм ги киснала дълго,15 мин. след което ги сварявам и стават много бързо и много меки.
После пасатор, и тъй Flutter
Аз ги правя със сирене и АМ.
Виж целия пост
# 7
Дадох до сега пш. и еч. ядки...ми...изяде ги Simple Smile
Не съм ги киснала дълго,15 мин. след което ги сварявам и стават много бързо и много меки.
После пасатор, и тъй Flutter
Аз ги правя със сирене и АМ.

Браво, нека да яде, здравословна закуска  Simple Smile Peace
Виж целия пост
# 8
Ще купя, дано й харесат на дъщеря ми.
Виж целия пост
# 9

Предлага се и "Смес от 4 вида ядки" - пшенични, ечемичени, ръжени и овесени ядки, без други добавки, на "Фамилия Никола".

Накисването за 8-12 часа повишава хранителната стойност на пълнозърнестите ядки.
Виж целия пост
# 10
Косе Босе,
би ли ми казала,като ги накисна за 12 часа например ,изхвърлям ли тази вода или ги досварявам с нея? Heart Eyes
Виж целия пост
# 11

И двата случая има убедителни аргументи - водата може да се изхвърли, може и да се ползва за варенето.
/Тук има инфо - отнася се за всички пълнозърнести продукти./

Другият вариант е да се налее толкова вода, колкото могат да поемат ядките по време на накисването, след това се долива нова и се варят за кратко.


Виж целия пост
# 12
Много благодаря Косе Heart Eyes
Виж целия пост
# 13
Аз винаги само ги накисвам в леко притоплена вода, без да ги варя. Термичната обработка унищожава полезните елементи. Добавям и малко пшеничен зародиш.
Виж целия пост
# 14
mamma_mia, ще използвам темичката ти, за да питам и аз нещо.

Досега съм давала само фини овесени ядки. Искам да дам на детето и други, но се чудя дали не са много едри. Някой давал ли е непасирани? Добре ли се приемат от дечицата?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия