Питане за пролетна рецепта с телешко?

  • 6 843
  • 17
Момичета имам телешко бонфиле във фризера. Все по един и същ начин го готвя.
Предложете ми нещо по интересно, по пролетно и по така........ с това месце.
Благодаря предварително Hug  bouquet
Виж целия пост
# 1
И аз като Бъни ще чакам за хубава рецепта,че и в нашия фризер е пълно с бон филе и телешка кайма.
Виж целия пост
# 2
 Телешко с домати например....ако ти харесва идеята ще напиша и рецепта Peace
Не е съвсем пролетно, но в къщи много се харесва.
А защо не и телешко със зелен лук, или спанак...
Виж целия пост
# 3
А защо не и телешко със зелен лук, или спанак...

То и аз само за това се сетих. Като продукти бива, но ми се ще някоя по завъртяна рецептичка. Да не е стандартното месо със спанак и ориз примерно.
Чакам рецептата с доматите ако не те затруднява.
Виж целия пост
# 4
Ето една рецепта с  телешко по китайски. Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Не ме затруднява разбира се Wink

Телешко с домати
Рецептата е на Росица Генчева

Продукти: 1 кг телешко месо, 1 кг малки домати/по принцип ползвам консерва/, 2 глави лук, 1 ч.ч. вода, 1 връзка магданоз, 1 с.л. брашно, 1 кафена чаша олио, сол

Месото се нарязва на порции/аз го правя на хапки/ и се задушава в мазнината с лука. Добавя се 1 ч.ч топла вода/при нужда и още/ и ври до полуготово/или почти готово, че телешкото е много упорито месо Laughing/. Слагат се обелените цели домати и ястието ври на тих огън около 30 мин. Накрая се прибавя брашното с много малко вода и се поръсва обилно с магданоз.


Ето и една "завъртяна", пак от Роси Генчева:

Телешко месо с пикантен сос
Продукти: 1 кг телешко месо, 2 ч.ч. гъби, 1/2 п. масло/125г/, 1 кутийка топено сирене, 1 кофичка сметана, 1 ч.ч. вино, 1 с.л. горчица, черен пипер, сол

Месото се нарязва на по-едри парчета, начуква се и се задушава с малко сол в собствения си сос до омекване. В йена нареждаме месото, поръсваме с подправките и прибавяме гъбите нарязани на ивички. Слагаме масло върху гъбите, заливаме с виното и горчицата и печем почти до готово. Изваждаме от фурната и добавяме топеното сирене, заливаме със сметаната и печем до порозовяване. Поднасяме със задушен ориз и пържени картофи.

Втората рецепта не съм я приготвяла, ако някой се "престраши" да сподели впечатления после Hug
Виж целия пост
# 6
Аз бих си го направила със зелен фасул или на гювеч със зеленчуци на фурна.

Виж и това Hug
 http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2221.msg46922.html#msg46922
Виж целия пост
# 7
Погледни и тук http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2331.0.html
Рецептите на Пеп-4о са с гарантирано качество Peace
Виж целия пост
# 8
Аз точна рецепта незнам, но се сещам за "пролетни" зеленчуци - пресен лук, пресен чесън, спанак, лапад, див чесън също   bouquet
Баща ми е фен на телешко на фурна с огромно количество пресен лук  Peace
Виж целия пост
# 9
Телешкото го харесвам по ирландаски по една рецепта на Звездев.По друг начин не ми се получава.Тази рецепта е с картофи и тъмна бира.
Виж целия пост
# 10
А руладини?
Виж целия пост
# 11
Благодаря много за рецептите момичета Hug
Телешко с бира съм правила - ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=286084.0 - много вкусно беше но пуснах рецептата по време на Великден когато всички са на агнешка вълна та не се одобри тук  гледам Mr. Green.Рецептите на Пепчо са супер - вярно е. Повечето й рецепти с телешко като гледам съм ги правила с леки вариации.
Iva - рецептата с топеното сирене я правя с пилешко - става фантазия в йенски съд. Предполагам телешкото обаче ще иска повече предваритерна подготовка - да се позадуши хубаво , за да омекне.
Аз гледах гледах и май ще да е това - вариации от предложените тук рецепти  Hug - ще начукам филенцето като пържолки, подправки черен пипер и кимион, много задушен пресен лук и чесън, малко пресни гъбки - всичко в йената поръчено с малко бяло винце за аромат.
Дано да стане вкусно - ще го направя и ще се отчета.
Благодаря ви момичета за включването  bouquet.
Виж целия пост
# 12
в турските теми има страхотни рецепти за телешко
Виж целия пост
# 13
в турските теми има страхотни рецепти за телешко

Знам, знам smile3521 - Берина ми е любимка  bouquet Пробвах и от там - ами така ще е като фризера ми е пълен с телешко Mr. Green Пробвах какво ли не и се оказа че телешкото месо хич не е лошо, стига да знае човек как да го приготви Peace
Виж целия пост
# 14
Аз това съм правила и стана много вкусно http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2347.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия