Карамелизирано мляко с ориз

  • 3 243
  • 11
Предлагам рецепта за различно приготвяне на любимия ни десерт мляко с ориз  Simple Smile  Различното е само в карамела, надявам се да ви хареса .

Продукти: 200г ориз, 1л прясно мляко, 250г захар, 2с.л. масло, ванилия
Прясното мляко се кипва с 150г захар. Ориза се бланшира 5мин в тенджера с вряща вода. Ориза се отцежда и се сипва постепенно в млякото, като се разбърква непрекъснато. Оставя се да се вари 45мин на тих огън.
Приготвя се лек карамел с 100г захар и 2с.л.вода. Разпределя се в 6 огнеупорни купички. В тава се налива топла вода и се нареждат купичките. Оризът се сваля от огъня, прибавя се маслото и ванилията и се разбърква. Разсипва се в купичките и се слага да се пече 15мин на водна баня. Оризът се оставя вътре във фурната да изстине, преди да се поднесе.

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5821087
Виж целия пост
# 1
Много интересна рецепта. Сега си я записвам и при първа възможност ще я пробвам.
Виж целия пост
# 2
Много обичам мляко с ориз, запис и от мен Hug
Виж целия пост
# 3
Страхотно звучи, само да се справя с  карамела Rolling Eyes
Виж целия пост
# 4
Страхотно звучи, само да се справя с  карамела Rolling Eyes
не само аз се притеснявам дали ще стане май Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
Кое те притеснява?
Виж целия пост
# 6
Супер! Heart Eyes Party Обожавам мляко с ориз Hug
  bouquet
Виж целия пост
# 7
Имам прясно мляко  Party . Към 5 часа ще го направя. Дано да се получи. Praynig
Виж целия пост
# 8
Ето го:
http://www.foto.bg/data/500/medium/6861.JPG
 Но имам въпрос. Защо не стой стегнато, а разпльоскано? Изчаках го да изстине и тогава го обърнах.
Виж целия пост
# 9
И мен ме притеснява правенето на карамела,но все пак мисля да опитам .Мерси за хубавата рецепта  bouquet
Виж целия пост
# 10
да отбележа, че аз карамела го правя по друг начин и този направих така. 1с.л. захар във всяка купичка и на котлона докато покафенее.
Виж целия пост
# 11
Не мога да преценя каква точно е причината, възможно е да си разсипала сместа в чашите преди пълното поемане на млякото от ориза. Аз дори когато правя обикновен ориз, дълго време го варя на бавен огън, и самия десерт става гъст. Запичането във фурната е съвсем леко, при мен дори се получи отгоре твърда коричка, но аз пък не оставих карамела да изстине / бързахме за десерта/ и затова карамела му се развали леко формата. Но пък вкуса много ни хареса, затова и предложих рецептата, ако сметнете, че е изпълнима просто може да разнообразите приготвянето на мляко с ориз  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия