Зелен лук с яйца

  • 12 591
  • 17
Здравейте, някога бях правила бъркани яйза с лук, обаче не си спомням ни пропорции, ни подправки. Затова Ви моля за съвет и помощ и каква гарнитурка би вървяла.Много благодаря, че Ви има!!!
Виж целия пост
# 1
Пропорциите са на око  Grinning
Аз често правя сега в сезона на зеления лук...Задушавам доста от него и после чуквам яйцата(по колкото искаш да са на човек).Аз лично предпочитам да са на очи и ги запазвам такива,но може и да се разбият и да се изсипят при лука.Подправки сол и черен пипер....
Виж целия пост
# 2
Аз не спазвам пропорции.Действам на око.
Виж целия пост
# 3
Снощи си говорихме със свекъра ми,че щял да си прави бъркани яйца със зелен лук  Laughing Аз лично не съм правила,но според мен можеш и на око да прецениш колко да сложиш.И според вкуса ви, разбира се.А за гарнитура би отивало салатка от домати с маслинки и сиренце.
Виж целия пост
# 4
Не мен всякаква прясна салатка ми върви ....
Виж целия пост
# 5
Аз правя така, но слагам и гъби. Първо тях запържвам в масълцето, после лука и накрая яйцата. Става много вкусно  Peace
Виж целия пост
# 6
задушавам половин връзка лук / 2 порции/ с малко червен пипер , яйцата ги разбивам предварително с прясно мляко в отделен съд и овкусявам и ги добавям в тигана .Понякога слагам гъби в лука да се задушат , а друг път в разбитите с прясно мляко яйца слагам малко кашкавал.
Виж целия пост
# 7
Пропорциите са на око  Grinning

 Peace  Аз задължително слагам вегета и само зелената част на лука накрая и не го препържвам много, за да остане хрупкав  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Блонди, кога слагаш вегета - при овкусяването ли?
Виж целия пост
# 9
Вчера правих.
Зелените пера на една връзка лук ги нарязах на ситно, запържих ги с масло и после сложих шест яйца, но май лука беше много
Виж целия пост
# 10
Пропорциите са на око  Grinning
Аз често правя сега в сезона на зеления лук...Задушавам доста от него и после чуквам яйцата(по колкото искаш да са на човек).Аз лично предпочитам да са на очи и ги запазвам такива,но може и да се разбият и да се изсипят при лука.Подправки сол и черен пипер....
И аз така процедирам!  Peace
Виж целия пост
# 11
Моите предпочитания са за яйца на очи с лук, по-ефектно и по-вкусно ми е. Ето рецептата ми:

                                    Яйца на очи с пресен лук
                                         1 порция

2 яйца
1 връзка пресен лук (5 стръка)
1 с.л. зехтин
1/2 ч.л. универсална подправка
30 гр. вода




  Лукът се нарязва на парчета около един см. и се слага да се пържи заедно със зехтина в тиган с капак. Поръсва се с универсалната подправка и се разбърква. След около минута се чукват внимателно отгоре двете яйца. Похлупва се с капака, след около минута се добавя и водата. Ястието се задушава до забулване на яйцата (2-3 минути). Премества се внимателно в чиния,да не се разкъсат яйцата. Поднася се веднага.
Виж целия пост
# 12
Моите предпочитания са за яйца на очи с лук, по-ефектно и по-вкусно ми е.

определено е  ефектно   bouquet

в къщи ги предпочитаме бъркани и с луканка  Embarassed
Виж целия пост
# 13
А аз при запържването на лука слагам и някакво саламче нарязано на ситно и заедно изпържвам Grinning
Разбърквам с яйцата,разпределям в чиниите и слагам по  малко кашкавал отгоре- може стърган,може и на парченца- пъхам в микровълновата до разтопяване на кашкавала и поръсвам отгоре с червен пипер!
Става още по-вкусно Laughing
Виж целия пост
# 14
Аз слагам и сирене с яйцата, по-вкусно става.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия