Телешко???

  • 716
  • 4
Здравейте,
Моля да ми кажете как варите телешкото месо така, че да стане много крехко??? Няколко пъти вече опитвам - в подсолена вода, без сол, под капак, на слаб огън, на силен огън....., все остава жилаво. Ведниж го варих до разпадане и пак конците бяха жилави. А съм яла на други места много крехко. Как да го постина и аз това?
Виж целия пост
# 1
Най- много си зависи от телешкото! В повечето случаи си е кравешко е не телешко и си седи жилаво до последно #Crazy Майка ми го омаломощава в тенджера под налягане. Аз понеже нямам такава в началото го варя без сол и чак след около час под капак на тих огън го осолявам.
Също така е хубаво да отделиш ципите и да направиш леки разрезчета напряко на влакната.
Виж целия пост
# 2
Йенаглас малко вода +малко мазнина Капака и на бавен огън във фурната baby_neutral
Виж целия пост
# 3
И аз съм се отказала от варенето на това месо......все пак за телешко варено добре увират гърдите.
Иначе купувам чисто месо (шол), нарязвам го на кубчета и го мятам в гювеча с различен зарзават и го оставям да се самопече във фурната поне 2 часа.....
Виж целия пост
# 4
Мислех си, дали няма някоя марината, която да помага на телешкото да поомекне newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия