Въпрос за сметана

  • 7 530
  • 10
Харесала съм една рецепта която се приготвя със  сметана с масленост 48 % (Double cream) и се чудя дали има в България такова нещо или с какво бих могла да я заменя.
Моля помагайте  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Харесала съм една рецепта която се приготвя със  сметана с масленост 48 % (Double cream) и се чудя дали има в България такова нещо или с какво бих могла да я заменя.
Моля помагайте  Simple Smile

Зависи от рецептата, но все пак не мисля, че ще е проблем, ако я замениш.

Аз използвам Хопла-та и то само готварска, а не сладкарска!  Peace
Виж целия пост
# 2
ми то Double cream си е доста гъста сметана:thinking:

не вярвам да можеш да я замениш с готварска (тя нали е течна)

сложи заквасена сметана Peace
Виж целия пост
# 3
Да, това е единият вариант, да се ползва заквасена сметана, защото е доста по-гъста, но за лично не я обичам, защото ми кисели, а съответно и това, което е сготвено с нея.

Можеш да потърсиш на Мегле млечна сметана (пак за готвене, неподсладена), тя е доста гъста, но и доста скъпа.

Аз последно купих на Халта растителна за готвене, но също много гъста, много съм доволна, ей сега ще видя дали имам още и ще ти я снимам.
Виж целия пост
# 4
Момичета, благодаря ви за отговорите. Става въпрос за нещо като трюфели(но не точно) - в рецептата се слагат сметана и шоколад.
Виж целия пост
# 5
Момичета, благодаря ви за отговорите. Става въпрос за нещо като трюфели(но не точно) - в рецептата се слагат сметана и шоколад.

Щом е за нещо като трюфели, в никакъв случай не ги прави с течна сметана, била тя подсладена или не, ще стане твърде течна сместа и няма да могат да се оформят топчета, имам опит в това отношение.  Naughty

Ето за тази говоря аз:



Нали се вижда на снимката, че е доста по-гъста от течната? По-скоро е с консистенцията на кисело, а не на прясно мляко.
Виж целия пост
# 6
Котка, а на опаковката някъде не пише ли какъв е  процента масленост. А определено е по-гъста от останалите.
Виж целия пост
# 7
Ами не, много внимателно разгледах опаковката, но никъде не пише процент масленост  newsm78

Но определено върши работа за такива цели, ето тази торта трюфел съм направила с нея:




Всъщност и аз доста готвя по рецепти, преведени от английски, но техните double cream / single cream трудно могат да бъдат оприличени на нещо, което се продава тук. Или по-скоро май всички сметани са ни сингъл. Grinning
Виж целия пост
# 8
А аз си помислих веднага за кондензираното мляко-не може ли с него за мениш тази сметана.
Виж целия пост
# 9

Но определено върши работа за такива цели, ето тази торта трюфел съм направила с нея:


Котка, на тоя неустоим трюфел някъде писала ли си рецептата? Прегледах в Любими, но не я видях. Ако е написана - дай линк, моля те!  bouquet
Виж целия пост
# 10

Но определено върши работа за такива цели, ето тази торта трюфел съм направила с нея:


Котка, на тоя неустоим трюфел някъде писала ли си рецептата? Прегледах в Любими, но не я видях. Ако е написана - дай линк, моля те!  bouquet

labrex, не, не съм я пуснала още рецептата, имам я предвид, но не съм намерила време да я преведа, ще го направя тези дни Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия