Сладолед и сладоледни удоволствия - 2

  • 23 656
  • 138
Сладолед и сладоледни удоволствия - това е миналогодишната тема започната от ddoychinova , за което много и благодаря.   bouquet Страхотни идеи и рецепти видях миналата година, надявам се и през новия летен сезон да продължим с представяне на сладоледни изкушения. Hug


 

 
Снимките и произведенията на изкуството са на ddoychinovabouquet

------------------------------------------------------------------------------------

Аз вече открих сезона на сладоледа с това, елементарно е, но е домашно. Wink Приготвила съм го от кисело мляко, заквасена сметана, пудра захар, какао, банан и ванилия.  chef

Моля всички любители на домашния сладолед, да заповядат в темата с рецепти, снимки или само да погледат. Hug
Виж целия пост
# 1
Ох, това ми беше любимата тема миналото лято, но така и нищо не се наканих да направя, но сега се записвам да следя и няма да пропусна да изпробвам някое сладоледено изкушение. Peace

А Диди наистина прави произведения на изкуството, голяма е майсторка.   chef

geleva, супер е станал твоят сладолед, в машина ли го прави?
Виж целия пост
# 2
Котка, ще чакам с нетърпение да направиш нещо и да пуснеш снимки. Hug
Сладоледа го правих с миксера, за съжаление нямам машинка за сладолед.
Виж целия пост
# 3
Интересно.Не ми харесват сладоледите на прах , които се продават в магазините.Мисля,че домашния сладолед ще е по- добър на вкус.Отивам да чета миналогодишната тема.
Виж целия пост
# 4
Котка, ще чакам с нетърпение да направиш нещо и да пуснеш снимки. Hug
Сладоледа го правих с миксера, за съжаление нямам машинка за сладолед.

Благодаря ти  Hug, но Диди чакам аз да видя какво ще ни покаже, тези нейни снимки от миналата година са прекрасни, но най-новите й, които гледах в темата за постите, са просто перфектни.

Аз имам машина, древна Grinning (още от нашите, купили са я навремето от Съюза, обаче още върти като за световно), но ми стои във вилата на 500 км. от София и я ползвам един път годишно, ще взема да си я примъкна тук и да се поупражнявам.  Simple Smile

А твоят наистина като за без машина е станал чудесен, нито прекалено зърнест, нито с много кристали.  Peace
Виж целия пост
# 5
Geleva , много апетитно изглежда сладоледа Embarassed Може ли рецептата Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Geleva , много апетитно изглежда сладоледа Embarassed Може ли рецептата Simple Smile
Аз съм дала продуктите, но ето в по- точни мерки:
1 коф. кисело мляко
1 коф. заквасена сметана
1 банан/намачках го с вилица/
1 ванилия
пудра захар на вкус/аз сложих около 100 гр./
1-2 с.л.какао
Всичко това го разбърках с миксера и сложих купата във фризера.
  bouquet
Виж целия пост
# 7
Обожавам сладолед! Отива да чета миналогодишната и ако спретна нещо ще се отчета
Виж целия пост
# 8
Geleva , много апетитно изглежда сладоледа Embarassed Може ли рецептата Simple Smile
Аз съм дала продуктите, но ето в по- точни мерки:
1 коф. кисело мляко
1 коф. заквасена сметана..............
  

Geleva, сметаната предполагам е също голяма кофичка newsm78 Много ти е съблазнително творението!  bouquet

Виж целия пост
# 9
И аз обожавам сладолед. Преди време бях хвърлила едно око на миналогодишната тема. С интерес ще следя тази.
Виж целия пост
# 10
Момичета,
страхотно е, че сте подновили темата.  bouquet

Благодаря ви за милите думи и
с интерес ще очаквам вашите идеи и предложения.    bouquet

geleva ,
чудесно начало !    chef

И ние открихме активния сладоледен сезон с ягодови удоволствия

и мини сладоледени тортички с еклери


Вие сте на ход  chef

Виж целия пост
# 11
labrex , аз сложих малка кофичка от 200 гр., но всичко е въпрос на вкус, може и голяма.

ddoychinovaHeart Eyes нямам думи просто!  bouquet
Виж целия пост
# 12
Жестоки хора сте вие  Mr. Green
Определила съм си само събота за ядене на сладолед. И сега точа лиги тука  Crazy
Виж целия пост
# 13
Ето и моят вариант за сладолед. Давам една малко по-различна рецепта, която научих в Португалия. Супер вкусно е, а може да се приготви и без бисквитите.

500 мл  сладка течна сметана
4 белтъка
2 пакета обикн. бисквити
2 консерви кондензирано мляко (подсладено)

Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с конд. мляко и сметаната. В съд се натрошават бисквитите (като се запазват малко за после) и отгоре се излива сместа. За 20 мин. се  слага във фризера, изважда се и се поръсва с останалите натрошени бисквити. Оставя се във фризера докато замръзне (24 часа).

Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 14
Джиджи-биджи, интересна рецепта, ще я пробвам.   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия