Две лесни пролетно-летни ястия

  • 4 020
  • 14
Панирани чушки

Измивам чушките, подсушавам и пека на парти-грила.
Докато изтиват приготвям сместта за паниравката - яйцата,
царевичното брашно и галетата, хубаво ги развърквам да
се получи хомогенна смес. След което беля чушките, посолявам
и така цели ги овалвам в сместта и от там в тигана при горещото олио Laughing



Пържени тиквички

Обелените тиквички режа на колелца, овалвам в смес от царевично и нормално
брашно, по равни части, след което пускам тиквичките във фритюрника.



За тиквичките приготвям сос от една малка заквасена сметана, 4-5 с.л. кисело мляко, счукан чесън и копър  Peace



Виж целия пост
# 1
Много обичам тези две  лесни пролетни-летни  ястия  Laughing Laughing.Браво Дудинка ,много добре изглеждат
Виж целия пост
# 2
Да предполагам, че повечето ги обичат и похапвам, не са откритието на сезона  Mr. Green
Подсещам позабравилите ги, защото не са никак сложни, а са супер вкусни  Peace
Виж целия пост
# 3

За тиквичките приготвям сос от една малка заквасена сметана, 4-5 с.л. кисело мляко, счукан чесън и копър  Peace


Правя същия сос, става много хубав. Последния път добавих по 1 супена лъжица топено сирене и майонеза, стана супер. Peace
Виж целия пост
# 4
Точно това ще ядем на обед.
Страхотни са  Hug
Виж целия пост
# 5
Благодаря за рецептата!  bouquet
В събота или неделя задължително ще пробвам Hug
Виж целия пост
# 6
Искам да попитам за пържените тиквички-не почернява ли  от тях мазнината във фритюрника? Отдавна искам да ги пръжна там, но все не смея Embarassed
А царевичното брашно дали не може да се замести с галета Rolling Eyes
Виж целия пост
# 7
Много ги обичам и двете ястия PeaceЧушките ги поливам със доматен сос Wink
Виж целия пост
# 8
Искам да попитам за пържените тиквички-не почернява ли  от тях мазнината във фритюрника? Отдавна искам да ги пръжна там, но все не смея Embarassed
А царевичното брашно дали не може да се замести с галета Rolling Eyes
Да почернява мазнината, обикновенно когато е за смяна тогава пържа такива нещо, които са оваляни в брашно, именно защото ще я сменям  Laughing
Сигурно може да се замести царевичното, аз доста използвам защото ми харесва на вкус и на вид също  Laughing
Виж целия пост
# 9
Тиквички и патладжани пържа във фритюрника без да овалвам в брашно. Така олиото те почернява.
В чушките слагам плъка от яйца и сирене и за мен стават по-вкусни, въпреки че се разтичат малко и се пържат по-трудно.
Виж целия пост
# 10
Тиквички и патладжани пържа във фритюрника без да овалвам в брашно. Така олиото те почернява.
И аз пържа във фритюрника без брашно.
Виж целия пост
# 11
Да пробвала съм да пържа без брашно, но с брашно вкуса е по-различен и стават по-вкусни  Peace
Виж целия пост
# 12
Да пробвала съм да пържа без брашно, но с брашно вкуса е по-различен и стават по-вкусни  Peace
Аз фритюрник не ползвам ,подкрепям те че без брашно тиквичките и чушките нямат същия хрупкав вкус  Peace
Виж целия пост
# 13
Ако оваляте тиквичките/посолени и отцедени/ и ги наредите на хартия те си поемат много добре панировката и почти не пада от нея в олиото при пържене във фритюрник-даже на мен тка ми е по-лесно/ и чисто/...докато овалям последните,първите са готови и ги мятам във фритюрника.И определено има разлика във вкуса и външния вид м/у  оваляни и не......естествено в полза на първите.
Дудинка-мерси за подсещането....това са ми едни от любимите манджи Peace
Виж целия пост
# 14
Ще се проба, изглежда вкусно. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия