Свински далаци- моля за идеи?

  • 7 702
  • 9
Мили дами, някой готвил ли е свински далаци, моля споделете някоя вкусна рецепта.
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 1
Едно време на село, като колеха прасе, хвърляха далака, защото не се ядял  Thinking
Виж целия пост
# 2
Пираня да не говориш за бели бъбреци?  newsm47
Виж целия пост
# 3
И аз си помислих дали не е бели бъбреци...... Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 4
Моята майка ги приготвя пълнени.Измива хубаво далака,приготвя пълнеж от лук,ориз и дреболии(за подправките не съм сигурна),зашива го и го пече.Става страхотен.
Виж целия пост
# 5
Едно време на село, като колеха прасе, хвърляха далака, защото не се ядял  Thinking

И ние не ядем далаци  Confused
Майка ми купува за да ги вари за котката
Виж целия пост
# 6
Една рецепта на eli-di :

Цитат
Пълнен свински далак

600-700 грама далак
3-4 с.л.ориз
1 глава лук
Далакът се измива добре и внимателно се прави дупка по продължението му/по-скоро отвор/
Лукът се задушава с мазнина, добавя се ориза, червен, черен пипер,сол, гьозум-вари си до полу-готовност. С малка лъжичка се пълни всеки далак с плънката. Нареждат се парчетата далак в тавичка, слага се малко масло-на кубчета,1ч.ч вода и малко соев сос, 2-3 с.л.бяло вино. Пече се покрита с фолио-поне 40 минути, след това се маха фолиото и още 15-20 минути да се запече.

Аз лично не съм им любителка, но съм чувала че били деликатес newsm78
Виж целия пост
# 7
Моята майка ги приготвя пълнени.Измива хубаво далака,приготвя пълнеж от лук,ориз и дреболии(за подправките не съм сигурна),зашива го и го пече.Става страхотен.

Вкусът от детството ми - едно от предястията на всяка нова година Heart Eyes, приготвени от мама и тате.Деликатес са да.
Татко ги пълни със задушен лук, гъби и кайма и много кимион и черен пипер. Като се изпече се нарязва на кръгчета - мммммммммммм.
Къде ме върнахте пак в детството.Баба и дядо винаги отделяха далаците като колеха прасето Peace за празничната ни трапеза.
Ехххххххххххх
Виж целия пост
# 8
Благодаря на всички!
Виж целия пост
# 9
Моята майка ги приготвя пълнени.Измива хубаво далака,приготвя пълнеж от лук,ориз и дреболии(за подправките не съм сигурна),зашива го и го пече.Става страхотен.

Вкусът от детството ми - едно от предястията на всяка нова година Heart Eyes, приготвени от мама и тате.Деликатес са да.
Татко ги пълни със задушен лук, гъби и кайма и много кимион и черен пипер. Като се изпече се нарязва на кръгчета - мммммммммммм.
Къде ме върнахте пак в детството.Баба и дядо винаги отделяха далаците като колеха прасето Peace за празничната ни трапеза.
Ехххххххххххх

И майка ги правеше най-често за нова година Grinning
сори за спама
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия