рецепти за пасатор?

  • 13 921
  • 10
Моля ви, мами ,давайте рецепти за пасатор .Днес си го купих и незная какво да си пасирам.  food002
Виж целия пост
# 1
 StopМайонеза:3жълтъка се разбиват с 1 1/2 каф. ч. олио като олиото се изсипва на тънка струя при непрекъснато бъркане.Бие се около 7-8 мин. след което се добавя сол на вкус и 1/2 суп.лъж. лимонов сок.Биенето продължава докато майонезата избелее и се сгъсти.Bon apeti!!!
Виж целия пост
# 2
Пастет от риба тон

1 консерва риба тон в зехтин
1/2 консерва нахут
сух копър и сол на вкус

слагаш рибата, нахута и подправките и пасираш. Може да го поднесеш с кракери или соени пръчици.
Виж целия пост
# 3
Хайвер, ако имаш неразбит. Ако нямаш, можеш да си направиш едно подобие от стар хляб. 3-4 филии хляб без кората се накисват в топла вода. Отцеждат де и се слагат в съда, в който ще се ръзбиват. Към тях се добавят 1-2 глави лук, 1 чаша олио/зехтин, 1/2 чаша орехи, сол и черен пипер. Всичко се пасира. Ако е необходимо се добавя малко водичка.
Виж целия пост
# 4
Ананасов десерт
Плода от 1 компот Ананас се пасира.
Към сока на компота се прибавя 1-2 пакетчета желатин/предварително накиснат в малко вода/ и леко се подгрява.Всичко се смесва и се разлива в чашки на чието дъно е сложена по една бисквитка.Оставя се в хладилника да стегне и преди сервиране се обръща и се шприцова сметанка върху бисквитката.По желание могат да се прибавят и ядки /понякога слагам белени лешници или орехи-цели ядки/.
Виж целия пост
# 5
Бананов шейк
 
2 банана
1 кофичка кисело мляко
2 с.л. захар

Пасираш и сервираш във висока чаша с парченце банан отгоре!
Можеш да смениш банана с др. плод!
Виж целия пост
# 6
Банановия шейк на ания, но с прясно мляко. С малко Пина Колада или Малибу става страхотно вкусно
Виж целия пост
# 7
За майонезата на Dany-ka :

В стара книга за домакинята днес прочетох, че на 3 жълтъка слагат 250 мл. олио. Първо жълтъците се подправят със сол, черен пипер и по желание горчица и после на тънка струя се сипва олиото. Ако се пресече майонезата, наново се разбива един жълтък и към него се сипва (пак на тънка струя) от пресечената майонеза. След това се добавя останалото олио.
Виж целия пост
# 8
Пресечена майонеза се оправя и с няколко капки лимонов сок. Аз като любител на малко по- нискокалоричната кухня направо бухам кисело мляко - хем става по- лека, хем се оправя пресеченото:)
Виж целия пост
# 9
Тесто за палачинки: слагам всичките съставки накуп и след това с пасатора правя чудно тесто (дори и с миксер не става толкова гладко).

Доматен сос: обелвам 3-4 домата, нарязвам на половинки и добавям 1 ч.л. зехтин. Бжжът с пасатора и сосчето за спагети е готово (после само наръсвам сирене отгоре).
Виж целия пост
# 10
Сега ще ти дам моята специална рецепта за пастет от маслини и сушени домати.
Значи ще ти трябват едно малко бурканче черни маслини без костилката и една четвърт от количеството маслини- сушени домати от тези дето са в бурканчета с олио и подправки. Изцеждам маслините и доматите и въртя в пасатора. Не слагам подправки и сол, защото доматите са хем солени хем доста подправени. Като го разбия хубаво на пастет си го мажа на филийка препечен грахамов хляб и отгоре със сиренце. Леле мале става супер просто!
Ако нещо не съм описала както трябва- питай!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия