Съвети за готварска печка с вентилатор! Моля!

  • 21 435
  • 34
Купих си готварска печка с вентилатор. Но сега не знам каква е ролята му? Кога се ползва, как се действа с него? Моля, ако имате повече опит, споделете!
Виж целия пост
# 1
Иди и виж в този форум.
А като разбереш как се готви се нея ела тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=263031.msg6367444#msg6367444
Виж целия пост
# 2
desi_minkova, извинявай, ако ти изглежда тъп въпроса ми!
Мислех, че има някакви правила за готвене. Понеже в книжката ми нищо не пише. Очаквах някой да знае как се пече пиле, риба или въобще да има готови съвети, примерно "вентилатор не се пуска, когато се пече пита" или нещо подобно. А и там, където ме пращаш не открих това, което търсех!
Виж целия пост
# 3
dididi ,
Не съм имала предвид да те обидя или че въпроса ти е тъп.  bouquet
Но те препратих там понеже има идеи за различни печки и съвети за работа с тях.
А тук са рецептите.
Извинявай ако с нещо съм те обидила.
Но знам,че модераторите преместват теми свързани с уреди в
Наш дом.
Виж целия пост
# 4
И ти извинявай!  Embarassed Не разбрах каква ти е идеята. Но аз печка вече имам. Не искам съвет за печката. Това, което ме интересува е точно как се готви? Вид рецепти.
Виж целия пост
# 5
Когато пека нещо/месо, мусака, тиквички/ последните  10 мин вкл. вентилатора.
Така продуктите хващат златистяа коричка. По-вкусни и хрупкави са.  Peace
Вентилатора разпределя равномерно температурата
Виж целия пост
# 6
Леля ми има печка с вентилатор и си пече на нея, както се пече на обикновената. Може да си печеш и без вентилатор, ако искаш. Вентилатора служи за завъртане на въздуха и така яденето става по- бързо от обикновено. Само това знам. Не съм се интересувала много.  Peace Hug
Виж целия пост
# 7
предиимах такава и готвех едновременно няколко яденета,много бях доволна!
Виж целия пост
# 8
Моята печка е с вентилатор, но няма опция да се спира и пуска когато ми скимне, а си има програми! За печене на два рафта (за две яденета) , за бързо готвене, за пасти, кексове, за пици и така! Ако имаш нужда от нещо мога да ти препиша книжката - колко минути загрява, на кой рафт, на колко градуса и за какъв грамаж!  Hug
Виж целия пост
# 9
Здравей dididi!

Ето една по-стара подобна тема в която съм пускала линк към друга тема с табличка за печене на основни неща:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=100871.0

Виж целия пост
# 10
Аз готвя и пека изключително на вентилатор. Само ако съм пуснала грила - без вентилатор. Става по-бързо печенето, а горещият въздух се разпределя равномерно във фурната.
Виж целия пост
# 11
Такаааа...да споделя моя си опит.
Ястия не пека с вентилатор. Месо, пържоли, късчета, карначета и т.н. - също, става ми като варено Sick Изключение - пилешкото, с вентилатор става като на грил Peace
Кога го пускам?
- При печене на всякаки пити, пици, кексове, сладки и т.н. - вентилаторното печене прави тези неща вълшебни, без твърди кори, идеално изпечени отвътре.
- за чушки - слагам ги на решетката и подлагам тавичка отдолу, в която да капе сосът. Става като в чушкопек, без да се налага да ги обръщаш Peace
 - изделията от бутер тесто - бухват още повече.
Успех! и не забравяй да намаляваш температурата с 20-30 градуса, когато ползваш вентилатор. Например ако погача печеш на 170-180 градуса, то с вентилатор печи най-много на 150 Peace
Виж целия пост
# 12
Много, много благодаря!  Hug
Точно от това имах нужда. Прегледах и преписах всичко и сега започвам да експериментирам. Изпекох пиле на шише с вентилатор снощи - ефекта е поразителен. Дори мирише на пиле на грил. Това за печените чушки ми беше много интересно - страхотно е ако се получи. Значи все пак пита се пече на вентилатор?!? Ще пробвам. Peace И още нещо... ако е завито във фолио или в плик за печене със или без вентилатор?
Виж целия пост
# 13
Аз включвам вентилатора и когато пека картофи (особено цели пресни). Стават супер - отвътре меки, а отвън със зачервена коричка.
Виж целия пост
# 14
По принцип вентилатора се включва когато печеш две ястия едновременно - примерно мусаката и баницата  Simple Smile. Така хем не се смесват миризмите, хем не загаря, защото въздуха се върти и се разпределя равномерно. Така например аз си пекох двата козунака за Великден наведнъж - единия горе на решетката, другия долу. Всъщност май повечето неща пека на вентилатор...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия