След като почна да се пече се разнесе миризма напомняща ми на амоняка .... нормално ли е това ('що ли питам май сама мога да си отговоря)...
На вкус нищо особено не е гадно, но е безвкусно
За първи път приготвям таква риба, но май ще ми е за поледно.
Може ли да е от ригана или просто самата риба е такава?
Преди време купувах някава бяла риба от Пикадили с китайско име (на мен поне така ми звучеше) и на вкус беше гадна(вонеше ми нещо)?
Може ли просто тези морски риби да не са за мен?.
Спомянм си едно предаване където готвача каза че колкото по-малко подправки толкова по-добре, така се усещала рибата
Та в една от сериите които готви беше тоно риба меч + салца(зехтин, сол, царевица, зелени и чеверни чушки на малки парченца). Маринова я само с лимон и зехтин и я пече на скара, като я мажеше отгоре със зехтин.
Риба меч на барбекю
Необходими продукти:
* 6 котлета риба меч
* 1 бучка краве масло
За марината:
* 2 чаени лъжички (ч.л.) лимонов сок
* 4 ч.л. портокалов сок
* 1 ч.л. соев сос
* 2 ч.л. доматено пюре
* 1 ч.л. стрит чесън
* 1 ч.л. риган
* 2 ч.л. пресен магданоз
* черен пипер, сол
Приготвяне на марината
Смесете в дълбок съд портокаловия и лимоновия сок, соевия сос, доматеното пюре, чесъна, ригана, магданоза и посолете с по една щипка сол и черен пипер. Размесете добре сместа. Сложете рибата в марината за 2 часа, като след първия час я обърнете.
Приготовление на ястието
Подгответе барбекюто, изчакайте докато въглищата почервенеят и намажете скарата с маслото преди да сложите рибата. Печете рибата по 5 мин. от всяка страна, като я посипвате с малко от соса. Рибата трябва да придобие златист цвят.