Вкусни гъби

  • 8 778
  • 17
Искам да ви предложа една рецепта за гювеч от два вида гъби.
За яденето
400 грама пресни гъби пачи крак;
500 грама печурки ;
4 глави лук;
копър;
олио.
За соса
3 супени лъжици олио;
3 супени лъжици брашно.
половин чаша заквасена сметана;
смлян черен пипер,лют червен пипер.
Гъбите се измиват ,подсушават и изпържват в 2 различни тигани.
Прибавя се сол,черен пипер ситно нарязан лук и също се запържва.
В гювеч се реди - ред от единия вид ,ред от другия вид,копър и отначало.Най - отгоре реда да е гъбен.
В отделен съд се запържва брашното в масло.Прибавя се сметаната,чер пипер,лют червен пипер и се заливат гъбите.
Пече се 40,45 минути при 160 градуса.
Съжелявам че няма снимки,но беше за гости и не остана какво да снимам.
Следващия път с фотоси.  chef
Виж целия пост
# 1
Много интересно звучи Деси, но какви са тези гъби пачи крак. За пръв път ги чувам. Не че съм питала за такива де.  Wink
Виж целия пост
# 2
Деска и аз ще пробвам рецептата.Вкусно звучи.  bouquet


L 0 V E -че,тези гъби  са много вкусни(за пържене предимно).С наситеножълт цвят са...Продават ги гъбарите по пазарите...
http://bilki.elena.bg/gabi/pachi_krak/index.htm
Виж целия пост
# 3
Пачи крак по принцип се води деликатес и се изкупуват в пунктове,изсушават се и за чужбина.
Аз имам позната гъбарки и понеже й имам доверие си взимам от нея.
Но яденето е страхотно.
Съжалявам че наистина нямам снимки.
Виж целия пост
# 4
МНого обичам гъби и ми звучи страшно вкусно. Само,че трудно ще намеря ПАчи крак Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
МНого обичам гъби и ми звучи страшно вкусно. Само,че трудно ще намеря ПАчи крак Rolling Eyes

Jeny_J, провери из някои по-скъпи магазини. Аз съм купувала в София от ХИТ в Младост. Бяха внос от Германия и на етикета пишеше Pfifferling.
Имат доста тежък вкус и когато се приготвят наподобяват на вкус крехко пилешко месо. Винаги съм ги комбинирала с друг вид 3:1, най-често със champignons (не знам как се казват на български, сродни са с култивираните печурки).
Виж целия пост
# 6
МНого обичам гъби и ми звучи страшно вкусно. Само,че трудно ще намеря ПАчи крак Rolling Eyes

срещала съм консервирани в буркани по големи хранителни магазини. Огледай се.

Ще стане и със сушени манатарки, също са много ароматни и вкусни.
Виж целия пост
# 7
Десинка, фен съм на твоите рецепти  Hug
Виж целия пост
# 8
Пачи крак,пресни съм си купувала от Кауфланд/Русе/  Peace
 
Виж целия пост
# 9
Това ще ми е утрешната рецепта, благодаря за идеята!
Виж целия пост
# 10
Деси,
вчера донесохме "пачи крак" от вилата и мъжът ми вече хвърли око на твоята рецепта - май довечера ще си хапваме от този деликатес!
Виж целия пост
# 11
Да кажеш как са станали и дали сте ги харесали. Peace
Виж целия пост
# 12
Малко сухо стана. Дали на соса не трява нещо да му се  добави?
Виж целия пост
# 13
Малко сухо стана. Дали на соса не трява нещо да му се  добави?

При мен се получи много вкусно, но аз модифицирах рецептата ето така:

За яденето
400 грама пресни гъби пачи крак;
500 грама печурки ;
4 глави лук; 2 връзки пресен лук (става по-леко на вкус за летните жеги)
копър; риган (нещо не ми се връзва вкуса на копъра с гъбите)
олио. зехтин (не използвам олио)

За соса
3 супени лъжици олио; зехтин
3 1 препълнена супена лъжица брашно.
половин чаша 400 гр. заквасена сметана;
смлян черен пипер, лют червен пипер.

Ние сме вегетарианци и често готвя гъби - поне 3 пъти в седмицата. Това е една наистина вкусна манджичка. Браво, desi_minkova.   bouquet
Виж целия пост
# 14
Деси,
снощи си хапнахме гъбките, приготвени точно по рецептата. На мен ми харесаха, макар че за лятото яденето е малко тежко. Трябва да опитаме и "модификацията" на cubbit Wink
Ние правим салата от пачи крак -
Гъбите се сваряват 5 мин. в кипнала подсолена вода, така че да останат хрупкави. Изстудяват се и към тях се добавя  магданоз и копър ( по една шепа на всеки гевгир гъби) и 2-3 стръка чесън. Подправя се с черен пипер, оцет, олио/зехтин.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия