Пресен грах?

  • 7 091
  • 10
Хм, снощи ми връчиха торбичка пресен грах, който не знам как да приготвя. Думата ми е - нуждае ли се от по-дълга топлинна обработка? Смятам да спретна яхния с пилешко. Моля, посъветвайте ме - същата последователност ли трябва да спазя, или нещо по-различно от готвенето на зазмразен или консервиран?
Виж целия пост
# 1
Просто ще го прибавиш по-рано в яденето и си готова...   bouquet
Аз така процедирам...
Виж целия пост
# 2
зависи колко е узрях граха.

ако е още дребен и зеленичък, то увира много бързо. Laughing
аз не го готвя дълго, около 10 мин. му стигат.
но пак казвам: зависи колко е зрял  Wink

колкото по-млад, толкова по-кратко се обработва Peace
Виж целия пост
# 3
зависи колко е узрях граха.

ако е още дребен и зеленичък, то увира много бързо. Laughing
аз не го готвя дълго, около 10 мин. му стигат.
но пак казвам: зависи колко е зрял  Wink

колкото по-млад, толкова по-кратко се обработва Peace

Напълно подкрепям , че колкото е по-млад (още млечен) толкова по-малко готвене му трябва на граха .
Виж целия пост
# 4
Момичета,   bouquet
Виж целия пост
# 5
В началото на тази седмица правих яхния от пресен грах и стана много бързо. Моя не беше узрял. Аз мисля, че първо трябва да свариш пилешкото месо и след това да добавиш граха. Е поне аз така щях да направя де.  Wink
Виж целия пост
# 6
Не знам дали вече си го сготвила, но и аз да си кажа как го правя. Пресния и замразения грах ги правя по един и същи начин. Сварявам месото. Слагам граха да се задуши малко заедно с лук, морков и картоф. После доливам водя, добавям месото и подправките. Бързо, лесно, вкусно.
Виж целия пост
# 7
Пресният грах е най-вкусното нещо на света.  Blush Винаги само леко го задушавам в масло и вода, след това добявам брашно, съвсем малко копър и червен пипер. Става вълшебна лека кашица с много и извънредно сладък грах...ох, че ми се яде, но при нас е 10 лева с все тежките си шушулки   Sad
Виж целия пост
# 8
Винаги само леко го задушавам в масло и вода, след това добявам брашно, съвсем малко копър и червен пипер. Става вълшебна лека кашица с много и извънредно сладък грах
Точно така го правя и аз  Peace
Виж целия пост
# 9
Младият грах го обичам най-много със сос от заквасена сметана и къри Crazy
става много бързо и не се губи вкуса на граха Peace

вчера правих Flutter
Виж целия пост
# 10
Пресният грах е най-вкусното нещо на света.  Blush Винаги само леко го задушавам в масло и вода, след това добявам брашно, съвсем малко копър и червен пипер. Става вълшебна лека кашица с много и извънредно сладък грах...ох, че ми се яде, но при нас е 10 лева с все тежките си шушулки   Sad

Готвя го по същия начин , но без копъра. Чудесен става и ако вместо с вода се залее с прясно мляко и не се сложи червен пипер. Пресният грах увира по - бързо от замразения ако е обран навреме и действително е много вкусен. Ястията ухаят особено ароматно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия