Шише в пиле

  • 10 558
  • 35
Взима се охладено пиле 1.300 -1.500кг. . Отваряте бутилка бира от 330мл /ако пилето е много голямо, може и от 500мл/ и я мушвате в пилето - от дупето към шията. Посипвате дъното на тава /гледайте да ви е по-стара тавичката Wink/ с половин пръст морска сол и поставете пилето по гръб. Гърлото на шишето трябва да се подава малко от горния отвор на пилето и да не се излива. Пече се на 220-230 градуса около час-час и половина, в зависимост от фурната - докато се зачерви хубаво отвсякъде. След като заври, бирата започва да изтича в пилето и не позволява да се изсуши. Не се соли предварително, защото си поема от солта, колкото е необходимо. Йодните изпарения от солта и бирата правят вкуса му превъзходен, като пиле на грил, дори още по-вкусно и сочно!




[img]


Рецептата е доста стара, извинявам се, ако е публикувана подобна  Peace На вкус много наподобява пиле в амбалажен плик, което съм яла в детството си. Тогава майка ми напояваше плика с мазнина /онези кафявите книжни пликове, каквито вече не се срещат/, слагаше вътре пилето и посипваше отгоре плика обилно със сол. Пликът изгаряше, но не позволяваше пилето да изгори, а то поемаше сол, колкото му е небходимо. Ммммммм, беше много вкусно  Heart Eyes Извинявям се за отклонението  Grinning
Виж целия пост
# 1
Малееее, вкусотия!   bouquet
Виж целия пост
# 2
Благодаря  Hug
Чувала съм за тази рецепта , но не знаех за солта.
Ще пробвам задължително.
Виж целия пост
# 3
Цеце,отново страхотна.  bouquet
Обаче аз нещо не разбрах за бутилката и пак да питам  Embarassed,бутаме бутилката от дупето към шията,коя час на бутилката се пада на шията,тази която е отворена ли. newsm78Сигурно да,щом казваш че се излива в пилето?Обаче пък същевременно чета,че трябва да се подава извън пилето.Оф,нещо се обърках и аз не се разбирам даже.... Joy
Виж целия пост
# 4
Славче, мислех, че съм обяснила добре, а и на снимката би трябвало да се вижда как е пъхнато шишето  Joy
На шията се пада гърлото на бутилката Peace
Виж целия пост
# 5
Ок,обаче как хем е навън,в смисъл подава се от пилето,хем като се затопли изтича вътре в него? EmbarassedСори,че така малоумно питам.
Виж целия пост
# 6
Аз до сега съм правила пилето без солта и изправено, а бутилката пълна с бира до половината и после допълнена с вода.. като ври и биричката залива пиленцето и става чудно, ще пробвам и тази със солта  Peace
Виж целия пост
# 7
Вкъщи винаги правим пилето така.  Grinning
Виж целия пост
# 8
Аз до сега съм правила пилето без солта и изправено, а бутилката пълна с бира до половината и после допълнена с вода.. като ври и биричката залива пиленцето и става чудно, ще пробвам и тази със солта  Peace

и аз го правя като  BubolecheMeche , но предполагам че на вкус става същото , с тази разлика че все си мисля че ако е само бира, без вода ще нагарча малко  newsm78
Виж целия пост
# 9
все си мисля че ако е само бира, без вода ще нагарча малко  newsm78

Ами изобщо не нагарча, дори бирата почти не се усеща. Изпечената морска сол дава съвсем друг аромат на пилето  Peace Всъщност, при тази "поза" голяма част от бирата изтича върху солта и така пилето поема само от изпаренията, а не директно от бирата. Абе не знам как по-точно да го обясня. Пробвайте и ще се убедите  Grinning
Пък ако искате всичката бира да е в пилето, навярно гърлото на бутилката не трябва да се показва, а да остане в корема. Но аз не съм го правила така.
Виж целия пост
# 10
И аз го слагам изправено Thinking Нещо не схващам как, като е легнало, бирата няма да изтече в тавата, а върху месото newsm78
Виж целия пост
# 11
Мисля този метод да се изпробва  Thinking
Виж целия пост
# 12
Майка ми правеше нещо подобно и го наричахме 'Пиле на бутилка'. Само че бутилката беше пълна над половината и стоеше права, пилето върху нея. Преди печене, майка намазваше пилето с масло и го ръсеше с подправки.
Виж целия пост
# 13
Уфффф  Цецето   bouquet,къде беше преди 15 год.,когато се мъчех да навра едно пиле надянато в/у бутилка във фурна "Раховец"-мисия невъзможна - от мен да знете  Naughty.Сега като ти гледам предложението та се чудя - как не съм се сетила да го сложа това пиле легнало с бутилката в/у сол  Rolling Eyes ,и в бутилка съм правила /в друга фурна ,не онази споменатата по горе/ и в/у сол съм пекла,но не и така.
Мерси   bouquet
Виж целия пост
# 14
Изглежда превъзходно   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия