Сос "Бешамел"

  • 2 394
  • 7
 Как сервирате соса когато имате гости. Попадала съм на хора които или много обичат този сос или не го харесват. Та въпроса ми е когато очаквате гости и сте приготвили ястие което върви  с "Бешамел" как точно го поднасята (сервирате) в какъв съд ... На всеки индивидуално ли слагате в купичка за сосове или в обща  newsm78
Виж целия пост
# 1
Зависи от гостите, но по принцип слагам соса в сосиери, 2 - 3 по масата, ако хората са много. Нямам малки сосиерки за всеки поотделно, но и това е решение.
Аз не правя типичния сос "Бешамел", тъй като самата аз не го харесвам много, допълвам рецептата с топено сирене сметана, чесън и подправки.
Виж целия пост
# 2
Аз също слагам в  2,3 по големи сосиери защото нямам малки Peace
Виж целия пост
# 3
Подсетете ме за ястие, което върви с Бешамел, сервиран отделно Rolling Eyes Аз не съм правила такова май...Ползвам Бешамел за лазаня, ама там е вътре, и за разни гъбени и месни сосове, там пък като основа. Наистина не се сещам някога да съм го сервирала така отделно Thinking
Виж целия пост
# 4
 Лозови и зелеви сърми, пълнени чушки. За друго не се сещам
Виж целия пост
# 5
Аха. Аз сърмите и чушките ги правя със съвсем друг сос, с яйца, затова не съм се сетила Peace
Виж целия пост
# 6
Картофи *Фантазия*-много вкусни

Сварявате картофи(кой колкото желае).Нарязвате ги на парчета,колкото хапка,в съд удобен за сервиране,прибавяте мазнина на вкус и разбърквате.Обилно наръсвате със сирене,настъргано или натрошено-по желание и копър-ситно нарязан.Правите сос Бешамел,като накрая прибавяте няколко скилидки чесън-наситнен и заливате картофите.
Предполагам,че соса може да се сервира отделно.
Виж целия пост
# 7
max-mama, идеята ми допадна, бих добавила и топено сиренце към соса, както съветва zaek  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия