Френската селска торта...

  • 7 292
  • 31
...интереса и малкото инфо в оригиналната тема ме накараха да запретна ръкави и да пробвам една от рецептите. Резултата:


...от който съм много доволна. Но когато ми дойде вдъхновението да я направя отново, вероятно бих намалила захарта наполовина (при положение, че сложих по-малко от захарта в рецептата). Но пък аз не обичам много-много сладко.
Колкото повече стои тортата, става по-вкусна. Използвах истинска ванилова пръчица за крема и орехови ядки за украса. Торта иглежда наистина супер и е много приятна на вкус.

Ето и рецептата на dilu, която следвах при приготвянето:
Продукти
650 гр брашно тип 1150
500 гр захар
90 гр мед
70 гр маргарин
3 бр. яйца
2 ч.л. сода бикарбонат
500 мл сметана течна
400 гр сметана квасена
1 пак. ванилия
рецепта

Приготвяне
1.В тенджерка се слагат яйцата, меда, 1 ч.ч. захар и маргарина
2.Съставките се бъркат на водна баня, докато обемът на сместа се увеличи 2-3 пъти
3.Тогава се добавят содата и брашното (може и повече от посоченото в рецептата) и се оттегля от котлона
4.Полученото твърдо тесто се оставя на хладно (но не в хладилника) за 30 мин
5.От тестото се разточват 5-6 тънки кори, които се набождат с вилица и се изпичат върху хартия за печене до златисто оцветяване (за 5-7 мин)
6.Приготвя се крем: разбива се на пяна течната сметана с ванилията и останалата захар(ако използвате подсладена сметана, намалете захарта)
7.Отделно се разбива заквасената сметана
8.Смесват се двата вида сметана и кремът е готов
9.Върху първия блат се намазва дебел слой от крема (поне 1.5 см), отгоре се слага следващия блат, върху него пак крем и така, докато свършат блатовете
10.Блатовете не се сиропират
11.Най-отгоре и отстрани се намазва с крем и се наръсва с трохи от блатовете или с кокосови стърготини
Тортата се сервира след 8-10 часа.

Всички, които питаха за рецепта...пробвайте тази. При всички положения няма да съжалявате. Grinning
Виж целия пост
# 1
windy [YES], много добре изглежда ! Ще я направя тази, макар да не съм опитвала оригиналната  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Мммммммм, изглежда доста вкусно. Ще я сътворя в скоро време ми се струва.
Виж целия пост
# 3
windy [YES], изглежда супер апетитна тортичката ти! Направо неустоима Peace
Виж целия пост
# 4
Тортата изглежда просто вълшебно, но само да питам на вкус доближава ли се до оригиналната торта?
Виж целия пост
# 5
   Тортата изглежда неустоимо!Записвам рецептата! Grinning
Виж целия пост
# 6
  Eдно въпросче.......Снимките на твоя торта ли са?Или на тортата на Dilu? Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Тортата изглежда просто вълшебно, но само да питам на вкус доближава ли се до оригиналната торта?
Ами не знам какво да ти кажа.  Embarassed При мен заради ваниловата пръчица много доминиращо усещането на ванилия се получи.

  Eдно въпросче.......Снимките на твоя торта ли са?Или на тортата на Dilu? Simple Smile
На моята. Иначе щях да напиша, че и снимките са нейни...не само рецептата.  Grinning

И да допълня, доста нанагорно ми дойде точенето на блатовете (стараех се да са мноооого тънки). Общо станаха 8, използвах 6 (другите с кисело мляко на малкия). Направиш единия, другия се изпекъл.  Crazy Докато прави човек тази част със сигурност му излиза едно парче торта безкалорийно.  Wink Laughing
Виж целия пост
# 8
Обожавам такъв тип торти.
перфектно изглежда, поздравления и рецептата ведна отива в папка..за изпробване.
Виж целия пост
# 9
Това брашно не може ли да се замести с обикновено -500
Виж целия пост
# 10
изглежда страхотно!ще я пробвам

Виж целия пост
# 11
Изглежда неустоимо вкусно. Ще я пробвам и ако имам въпроси ще питам  Peace
Виж целия пост
# 12
Не знам каква е оригиналната, но твоята страхооооотно се е получила   bouquet
Виж целия пост
# 13

  Eдно въпросче.......Снимките на твоя торта ли са?Или на тортата на Dilu? Simple Smile
На моята. Иначе щях да напиша, че и снимките са нейни...не само рецептата.  Grinning

     Aми,значи поздравления и за качеството на снимките! Hug
Виж целия пост
# 14
Радвам се, че толкова много сте решили да я пробвате!  Grinning

Това брашно не може ли да се замести с обикновено -500
ооо, със сигурност може. Аз я направих с каквото имах под ръка.


Изглежда неустоимо вкусно. Ще я пробвам и ако имам въпроси ще питам  Peace
Питай. Но не вярвам да имаш. Тортата наистина е трудоемка в етап приготвяне на кори, но и търпи доста импровизация без това да има отрицателни странични ефекти. Си мисля аз. Grinning

     Aми,значи поздравления и за качеството на снимките! Hug
Благодаря.  Embarassed  Grinning

То идеята им е да възбудя апетита...за правене на торти. Рецептата на dilu малко остана незабелязана в предишната тема, а според мен е отлична и търпи вариации. Другия път мисля ще пробвам и смлени ядки да сложа в блата...



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия