Студена доматена супа с мариновано овче сирене
на Иван Звездев

Продукти:
1 кг домати
1 с. л. балсамов оцет
сол на вкус
за зеления сос:
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
6 - 7 с.л. зехтин
2 ч.л. босилек
за маринованото сирене:
100 - 200 г овче сирене
4 - 5 с.л. зехтин
2 щипки босилек
1 клонка розмарин
за декорация:
10 чери домата
1 зелена чушка
Начин на приготвяне:
1. Доматите се почистват и смилат, след това се прецеждат. Налива се балсамовият оцет и се посолява. Охлажда се.
2. Сиренето се нарязва на малки кубчета /трябва да е малко по-сухо/. В купичка се смесват наситненият розмарин, босилекът. Добавя се сиренето, налива се зехтинът и се разбърква. Оставя се да престои.
3. Магданозът, босилекът, скилидките чесън и зехтинът се смилат.
4. Супата се сервира, като доматеният сок се налива в порциите. Поръсват се с нарязаната на малки кубчета чушка и маринованото сирене. Полива се със зелен сос. Декорира се с парченца чери домати.
Виж целия пост