Торта с ягодов крем карамел

За тестото:
125 г маргарин
1 1/2 ч.ч. брашно
3 с.л. захар
2 - 3 с.л. студена вода
1/4 ч.л. сол
крем карамел:
400 мл сметана
300 - 400 г ягоди
3 жълтъка
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 капсула ванилова есенция /1-2 пакетчета на прах/
1 ч.ч. захар за карамелизиране
Начин на приготвяне:
1. Ягодите се нареждат в тава и леко се изсушават в загрята на 120С фурна, 30 минути
2. ч. ч. от захарта се крамелизира. Излива се в тава от алпака или порцеланова -22 см. Оставя се да стегне. Сметаната се загрява без да кипва, след това се налива на тънка струийка в разбитите 3 жълтъка, 2 яйца, 1/2 ч. ч. захар и ванилия. Налива се върху карамела и отгоре се нареждат ягодите. Пече се на водна баня в предварително загрята на 150С фурна, 1 час.
3. Брашното се пресява в голяма купа, смесва се с маргарина, захарта и солта, като се мачка с вилица. Щом стане на трохи се налива постепенно ледено студена вода /около 2-3 с. л./. След това се меси с ръце. Почива 30-40 минути на хладно, покрито. След това се разточва върху набрашнена повърхност с диаметър малко по-голяма от тавата. Надупчва се с вилица. Прехвърля се върху намазнена тава и се пече в предварително загрята на 180С, пече се 30 минути, докато стане златисто.
4. Изпеченият крем се отделя с нож от стените на съда, отгоре се поставя изпечената платка и се обръща.
5. При сервиране се декорира със сметана и ягоди.
Виж целия пост