Крем-брюле?Как?

  • 1 179
  • 5
 ThinkingЛюбимия крем в къщи но не мога да намеря рецепта за него.В смисъл то рецепти много ама тоя крем си иска майсторията.
Виж целия пост
# 1
Аз не съм кой знае какъв майстор, но ще споделя аз как го правя, че и вкъщи е много на почит брюлето:
Включвам фурната на 150 градуса и слагам 200 мл. сметана на котлона до завиране. Междувременно разбивам жълтъците на 3 яйца с 3 с.л захар до светла, гладка маса. Когато сметаната започне да кипва я оттеглям от огъня и на тънка струйка сипвам жълтъците, като се разбърква с тел. Леко намаслявам купичките и разпределям в тях сместа. (Правила съм го и в тава.)

Слагам на водна баня, като водата трябва да покрива към половината от купичките. Аз слагам студена вода, някъде съм чела, че трябва да е топла. Пъхам във фурната за около 30-40 мин, като внимавам водата да не заври (ако това стане се долива студена). Ориентирам се кога е готово кремчето по цвета на коричката.

Оставям го да изстине добре и после полъсвам със захар и слагам за 2-3 мин. в силно загрята горна фурна да се карамелизира. И после... eat

Дано съм била полезна Party
Виж целия пост
# 2
Виж тук  Hug

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,81.msg34908.html#msg34908
Виж целия пост
# 3
 Hug  bouquetблагодаря.
Виж целия пост
# 4
моят опит е, че е по-добре да Не слагаш брюлето в предварително загрята фурна.
Виж целия пост
# 5
Имам сума ти и рецепти за брюле, но не мога да се престраша да го направя, въпреки че много го обичам.
По-лесно ми се струва да отида в Тетевен - там има една сладкарница в центъра, където правят невероятна торта Брюле.  Crazy Flutter
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия