Използвате ли различно от слънчогледовото олио?

  • 18 236
  • 170
Напоследък ми прави впечатление, че се появяват все повече видове олио. Ще се радвам ако споделите кои от тях сте изпробвали вече и какви са впечатленията ви. Освен това в кои ястия съответното олио може да замени традиционното слънчогледово, зехтина или дори маслото.
Виж целия пост
# 1
използвам вече години царевично олио за готвене и зехтин за салати
Виж целия пост
# 2
фъстъчено олио за китайската кухня
сусамено олио за китайската кухня
зехтин за салати и маринати
олио от рапица за салати
олио от distel (не знам как се казва на бг) за пържене
олио от тиквени семки - за маринати и за маска на косата Laughing

май само тези съм ползвала Thinking
Виж целия пост
# 3
Само зехтин
Виж целия пост
# 4
Олио  почти не ползвам.Предпочитам зехтин
Виж целия пост
# 5
Царевично олио за готвене и пържене а зехтин за салати.
Виж целия пост
# 6
Ползвам и сусамово олио!  Peace
Виж целия пост
# 7
Не можах да гласувам, тъй като си дала само една възможна опция, а моите отговори са три - царевично, фъстъчено и от гроздови семки. Но ползвам олио в крайни случаи и понякога за готвене, иначе само зехтин.  Peace
Виж целия пост
# 8
Използвам ги всичките,затова не мога да гласувам точно.Всички,освен лененото стават за готвене.
Има и орехово,лешниково ,но доколкото знам не стават за термична обработка.
Виж целия пост
# 9
Слънчогледово олио за пържене, за салати - зехтин Simple Smile Ще взема и аз да пробвам обаче някое различно
Виж целия пост
# 10
Пробвала съм за салати олио от гроздови семки.Царевичното също го харесвам....
Виж целия пост
# 11
Царевичното също го харесвам....

При нас поне, не знам дали е така по принцип, царевичното има доста странен и силен дъх и за салати например ми мирише. И за тестени изделия - също остава остатъчна миризма и вече не го купуваме. Твоето има ли дъх или не?  Thinking
Виж целия пост
# 12
Благодаря за забележките. Допълних анкетата и позволих повече от един отговор. Аз много исках да опитам оризово, но никъде не намерих в какви случаи се използва. Не е прекалено скъпо, но 10 лв. , за да разбера, че не струва ми се сториха множко Sad
Виж целия пост
# 13
Използвам ги всичките,затова не мога да гласувам точно.Всички,освен лененото стават за готвене.
Има и орехово,лешниково ,но доколкото знам не стават за термична обработка.

А ще ми кажеш ли оризовото има ли миризма ?  Praynig
Виж целия пост
# 14
Царевичното също го харесвам....

При нас поне, не знам дали е така по принцип, царевичното има доста странен и силен дъх и за салати например ми мирише. И за тестени изделия - също остава остатъчна миризма и вече не го купуваме. Твоето има ли дъх или не?  Thinking
Има ,ама лекичко...Не е тежък аромата му.За салата е супер  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия