Продукти:
1/2 пакет точени кори
3 банана
100 г шоколад
100 г масло
50 г орехови ядки

за соса:
3 жълтъка
250 мл сладкарска или готварска сметана
3 - 4 с. л. кафява захар
2 - 3 капки конячна есенция
1/2 капсула ванилова еснеция /1 пакетче на прах/

Начин на приготвяне:
1. Три листа кори се поставят един върху друг. Всеки лист се намазва с разтопено масло, слага се четвърти и листата се разрязват на 4 правоъгълници.
2. Бананите се разполовяват и всяка половина също се разделя на две. Едната половина се слага върху една от получилите се правоъгълни кори така, че едната част от банана да излиза леко извън края им..Отгоре се поръсват с едро смлените орехови ядки и настърган шоколад. Отгоре се слага друга половина. Увиват се, като с бебешка пеленка. Тази част от банана, която се вижда се намазва с масло. Поставят се в намаслена тава и се пекат в предварително загрята фурна на 200С.
3. Сосът се приготвя, като към жълтъците се прибавят кафявата захар, ваниловата и конячната есенции. Постепенно се налива горещата сметана, връща се на котлона и се вари, докато се сгъсти.
4. Банановите рулца се сервират, като в основата им се налива от соса, а отгоре се настъргва шоколад.
Виж целия пост