Телешки котлети - как?

  • 5 402
  • 2
Момичета, дайте идеи за приготвяне на телешки котлети. Зная, че телешкото е доста сухо месо и се чудя в каква марината да ги сложа да постоят?
Приемам предложения.
Виж целия пост
# 1
В БГ,обикновено телешкото,което продават си е говеждо(за съжаление),та.....

Котлетите ги начуквам хубавичко,за да се разруши ципата на мускулните влакна,посолявам,напиперявам и хубаво напръсквам с вино.Разтърквам всеки котлет с ръце,за да попие хубаво,ако трябва добавям още.Оставям ги колкото може по-дълго така(от няколко часа до 1 нощ).После аз специално ги правя в йенска с капак(с масло,лук,морков,гъби и сметана) и във фурната
Виж целия пост
# 2
TheNMaster те е посъветвала за маринатата.Ако обичате можеш да сложиш и съвсем малко горчица.Или пък кисело или прясно мляко.А ето тази рецепта вкъщи много се харесва. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170853.0
Ако не разполагаш с глинен гювеч,можеш да ги приготвиш в йенска тенджера или в тава покрита с фолио.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия