бг сирене рецепти

  • 6 809
  • 8
здравейте,
тук бг сиренето е  лукс и е бая скъпо..купихме цяла тенекия ,но е гадно за ядене,едно кашкаво такова..правя баници вече 2 месеца през ден..дайте идеи за сирене-харчене ; соленки,кифли,някакви замразяващи се банички или каквото,
ма да не са много свръткави че минутките ми са кът
мерси преварително
Анна
Виж целия пост
# 1
Купи си бутер тесто и си направи малки триъгълни банички или ги навий на руло с пълнеж от сирене и подправки и  ги нарежи на малки парченца (около 3-4 см). Така приготвени или ги изпечи и после замрази или замрази сурови - стават прекрасни ордьоври. Аз си ги купувам готови (може да си ги виждала; наричат се ордьоври гръцки стил) и ги ползвам за гости. Супер са! Отдавна се каня да си направя, че готовите са безбожно скъпи, но и на мен са ми кът минутките.
Виж целия пост
# 2
"Тарикатско мезе"

Във фолио слагаш една плочка сирене /около пръст дебела/, нарязан на кубчета бекон /можеш да замениш с др.колбас/, гъби, няколко резена домати, настъргваш малко кашкавал, чубрица, малко масло, затваряш фолиото, печеш на фурна колкото да поомекне сиренето и да се зепече.
Страшно мезе е за бира или вино!

Можеш да направиш - сирене по шопски в гювече или панирани хапки от сирене (байганети).

Виж целия пост
# 3
Сирене по шопски, сирене по тракийски - все бързи и лесни манджички със сирене.
Виж целия пост
# 4
Топли сандвичи с яйце и сирене, постна мусака - ред зеленчуци (тиквички, полусварени картофи, зелен боб...), заливаш с яйца и сирене, пак редиш зеленчуци, кашкавал и печеш. Друго какво се сещам - качамак със сирене, пълнени тиквички, пиперки или картофи с яйце и сирене. Това е от мен. Успех в борбата със сиренето  Wink
Виж целия пост
# 5
много ви благодаря,съвсем бях забравила за сиренето по шопски..а тез тортии веднага ги спрятам,най-обичам рецепти за 4мин:)
Лаура,моля,кажи ми как изглежа бутер тестото на този континент-аз от сума време търся в щатите и само на фило кори за баница намирам..каква фирма е ,как изглежа и то ли във фризерните секции живее?
отново мерси на всички съ'зници в неравния бой с тенекията сирене
Анна
Виж целия пост
# 6
много ви благодаря,съвсем бях забравила за сиренето по шопски..а тез тортии веднага ги спрятам,най-обичам рецепти за 4мин:)
Лаура,моля,кажи ми как изглежа бутер тестото на този континент-аз от сума време търся в щатите и само на фило кори за баница намирам..каква фирма е ,как изглежа и то ли във фризерните секции живее?
отново мерси на всички съ'зници в неравния бой с тенекията сирене
Анна

Puff Pastry се казва и живее то тестото за баница.
А какво забелязвам аз отдолу на подписа ти? Честито!
Виж целия пост
# 7
 

Сирене в гювече
за 4 порции

400 гр. сирене
250 гр. доматено пюре
100 гр. олио
4 кисели краставички
300 гр.  колбас 200-300 гр. кашкавал
8 яйца
Сипва се олио да покрие дъното на гювечето. След това се слага доматено пюре, равномерно по всичките гювечета. Отгоре се слага сирене, нарязано на филийки, нарязана на кубчета кисела краставичка, нарязан на кубчета или филийки колбас. Отгоре се нарежда настърган на едро ренде кашкавал (или нарязан на филийки). Чукват се по две яйца на гювече. Покрива се с капак и се пече 25-30 мин. на фурна.

 Мини кифлички
2 пакетчета краве масло (250 г)
200 г сирене
200 г кашкавал
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. захар
4 ч.ч. брашно
Кашкавалът и сиренето се настъргват. Содата се угася в киселото мляко. От всички продукти се омесва меко тесто. Оставя се за един час в хладилника да се стегне. Охладеното тесто се разделя на 12 топки. Всяка топка се разточва на тънко и се реже на 16 триъгълни парченца. Завиват се на кифлички и се пекат в умерена фурна. По желание можеш да сложиш в тестото сусам, ким, или мак.





 


Виж целия пост
# 8
Лаура,мерси и по 2те теми:)ще се отдам на баничко-замръзяване този уикенд.
Благодаря пак на всички
Анна
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия