броколи!!

  • 4 001
  • 21
здравейте момичета  Grinning
някои може ли да сподели някоия и др рецепта за броколи.обожавам ги но знам само как се правят със сметана и синьо сирене. Thinking
Виж целия пост
# 1
Огретен с броколи

или си ги задушавам в зехтин и зеленчуков бульон и след това заливам с някакъв бял сос  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Със сос "Бешамел", пармезан и запечени на фурна.

Варени ( може съчетани с моркови и карфиол), поляти с готов кашкавален сос, или просто по-течен сос "Бешамел" с много разтопен кашкавал.
Виж целия пост
# 3
Със сос "Бешамел", пармезан и запечени на фурна.

Не стават ли бодливи? И аз харесвам печени, но винаги стават едни острички и боцкащи и не са приятни за ядене...  Confused
Виж целия пост
# 4
Със сос "Бешамел", пармезан и запечени на фурна.

Не стават ли бодливи? И аз харесвам печени, но винаги стават едни острички и боцкащи и не са приятни за ядене...  Confused

Не, стават много мекички.

Бланширам ги леко в подсолена вода. Приготвям соса, като накрая добавям и част от пармезана (може и обикновен кашкавал), да се разтопи. Нареждам броколите в йена, поливам със соса и отгоре поръсвам с кашкавала. Запичам до зачервяване на кашкавала.
Виж целия пост
# 5
Аха, разбрах, мерси,  Hug ще го пробвам обезателно. А капак слагаш ли или не?
Виж целия пост
# 6
Аз правя задушени броколи в масло и после отгоре с едно готово  Embarassed сосче "Пармезан". Стават вкусни, но сама си ги ям.
Виж целия пост
# 7
Аз правя задушени броколи в масло и после отгоре с едно готово  Embarassed сосче "Пармезан". Стават вкусни, но сама си ги ям.
не мога да разбера защо повечето хора не харесват броколите.и в нас е така-сама си ги ям.но е по добре за мен защото ги обожавам и всичките са само за мен smile3521 Weary
Виж целия пост
# 8
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилитки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!
Виж целия пост
# 9
Аз ги бланширам леко, после ги задушавам в тиган с малко мазнина и добавям извара (250 гр), разбита с 1 яйце. Подправям с чер пипер и сол на вкус, накрая - нарязан магданоз.
Виж целия пост
# 10
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилидки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!
Така се приготвя броколи наистина. Който обича пикантно се нарязава суха люта пиперчица с ножица. Това се прави преди да ги смъкнеш от тигана. Стават разкошни!
Виж целия пост
# 11
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилитки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!
звучи мн лесно и вкусно и най вече бързо.задължително ще ги опитам
 smile3521
Виж целия пост
# 12
Аха, разбрах, мерси,  Hug ще го пробвам обезателно. А капак слагаш ли или не?

Не, не слагам. Целта на цялата процедура е да се запече кашкавала. Иначе и броколите и сосът са предварително готови. Simple Smile
Виж целия пост
# 13
kalista, това непременно ще го пробвам. От известно време съм влюбена в тези броколи.
Аз ги измивам, нарязвам и слагав с кубче бульон и една лажица маргарин в микровърновата, докато поомекнат. Става много бързо и вкусно.
Виж целия пост
# 14
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилитки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!

и моята сестра ги приготвя по този начин стават мммм, аз много ги обичам панирани /обаче и в нашата къща само аз ги ям, мъжа ми не ги понася изобщо/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия