Пълнени пилешки бутчета

  • 5 394
  • 7
Това вече може и да е обсъдено, но аз не го намерих, така че-да споделя.
 Плънката е от "каквото има"-аз използвам някаква зеленчукова смес, лук, запържвам и към края прибавям топено сирене ,горчица и леко соев сос. Сместта става по-скоро рядка, с нея пълня джобчето, образувано от месото, и кожата /кожата много леко се отделя от месото с пръсти, без нож/. Джобчето се защипва с клечки за зъби, бутчетата се мажат с мазнина и с подправки за пиле. После под фолио във фурната-и ако всичко е наред... не смогнах да снимам снощи. Трябваше за бързо да изляза , докато се изпекат, и като се върнах, само моята чиния ме чакаше пълна.
 И това ме подсеща за една рецепта, която не записах преди години, и сега някой моменти ми се губят. Ако някой знае, нека да каже. В общи линии-кожата се отлепя от пилето цяла, месото-сварено и накълцано се омесва с ориз, зеленчуци и др., и с тази смес се пълни пилешката кожа, целта е да прилича на цяло пиле. После пък се слагаше някакво шише... много искам да я имам тази рецепта.
Виж целия пост
# 1
Мъжът ми прави това пълнено пиле с кожата, няма специална рецепта, описала си основното - това е. Шише няма, на шише се пече цяло пиле, уж като на грил да става, с бира или вода.  Peace
Виж целия пост
# 2
Мерси, аз пък си мислех, че точно шишето е най-важно, май ще опитам без него.
Виж целия пост
# 3
Я някой може ли да ми каже технология за махането на кожата от пилето,
понеже аз като съм опитвала,
все съм го разкъсвала и накрая имах парчета за супа,
а не цяла кожа за пълнене.
Виж целия пост
# 4
Ами при мен  от бутчетата поне много леко се отлепи от месото, мушнах си пръстите под кожата просто, и се получи...но как ще е с цялото пиле...
Виж целия пост
# 5
Технология за отделянето няма, просто много бавно и внимателно го правиш. Получава се, естествено тук-там има дупчици, но не е фатално. Иначе мъжът ми го прави това пиле, но без ориз. Когато отдели месото го сварява и обезкостява, реже на малки късчета и слага парченца кашкавал, топено сирене, кисели краставички, сварени моркови и мариновани гъби. Подправките са черен пипер и магданоз. Пече се в нормално, в тава, с малко вода и мазнина. 

пп Задължително ще пробвам бутчетата, които си дала, копнах си рецептата, мерси.
Виж целия пост
# 6
Мъжът ми отделя кожата само с пръсти, без нож.  Peace
Виж целия пост
# 7
Имах някъде рецепта за такова пиле - казва се Кокошка Галантина, ще поразровя и ще я пусна.
Все пак майсторлъкът е в "обелването" на пилето от кожата, аз лично не съм го правила, а и не се наемам. Някой да ми обели пилето, аз от там ще действам сама, нооооо.....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия